Obrana FC Barcelona má v prebiehajúcej sezóne katastrofálne štatistiky. Výsledok? Napríklad 5 gólov v sieti Iñakiho Peñu vo včerajšom zápase proti Villarrealu a Xaviho koniec na trénerskej lavičke Blaugranas po skončení prebiehajúceho ročníka.

Za necelé dva týždne Xaviho zverenci dostali len v troch zápasoch neuveriteľných 13 gólov - takúto katastrofálnu sériu zaznamenala FC Barcelona naposledy v roku 1930!, teda pred necelým storočím. Inkasované góly bolia dvojnásobne - ukazujú totálnu krízu defenzívnej formácie a stoja klub tituly. V zápase s Realom musela Barça uznať prevahu Los Blancos v súboji o španielsky Superpohár a v súťaži o Kráľovský pohár bol lepší Athletic Club.

Čísla vyzerajú veľmi zle, najmä keď ich porovnáme s tými z minulej sezóny. Vo všetkých zápasoch sezóny 2022/2023 Barcelona dostala 46 gólov v 53 zápasoch.  V tejto chvíli, keď sme len v polovici súťaže, má Barça rovnaký počet inkasovaných gólov - len po 32 zápasoch.

Katastrofa v bránke

Iñaki Peña nebude mať na aktuálnu sezónu dobré spomienky. Mladý brankár dostal šancu pri zranení Ter Stegena, ale absolútne sa nedá povedať, že by ju využíval naplno, Samozrejme, nie všetky inkasované góly idú na jeho konto, napriek tomu 31 inkasovaných gólov v 15 zápasoch je vyslovene beznádejný výsledok. Pre porovnanie, Ter Stegen v tejto sezóne vyťahoval loptu zo siete 15-krát v 17 zápasoch.

Xavi nedokáže zapôsobiť

V histórii klubu viedlo Barcelonu vo viac ako 100 zápasoch len 10 trénerov. Ak zoberieme mená z tohto zoznamu, Xavi sa v rebríčku trénerov s najvyšším percentom neúspechov v pomere ku všetkým zápasom umiestnil na štvrtom mieste. Ešte horšie je na tom zoznam všetkých španielskych trénerov Barçy bez ohľadu na počet zápasov na lavičke - tu je Xavi na čele zoznamu s 26 prehrami v 122 oficiálnych zápasoch. Ako si na tomto pozadí vedú Xaviho kolegovia na ihrisku? Luis Enrique prehral 21-krát v 181 stretnutiach - rovnaký počet ako Josep Guardiola, ale Pep viedol Barcelonu až v 247 zápasoch.

zdroj: @MisterChip
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2024-01-28 11:32:16
Obranná čtveřice hraje strašně vysoko a je z toho jeden průser za druhým.
2024-01-28 11:36:16
Nerozumím tomu, proč v momentě kdy otočíme zápas a vedeme 3:2 chceme dát soupeři za každou cenu další 3 góly. 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️