Marcelino García Toral, tréner Villarrealu, sa na tlačovej konferencii po víťaznom zápase s Barcelonou vyjadril k priebehu stretnutia na Montjuïc, VAR či správaniu Xaviho po rozhodnutí o zrušení pokutového kopu.

Hodnotenie zápasu

"Prvý polčas sme odohrali veľmi dobre. Po protiútoku sme však dostali gól. Nie je to prvýkrát, čo sa nám to stalo. Bola to škoda. Vďaka zmenám sme sa zdvihli a za stavu 3:3 chcela Barça vyhrať a my sme využili protiútok. Je pravda, že sme išli zo stavu 4:3 na 3:4, bola to trochu horská dráha. Hráči cítili veľké uspokojenie, pretože výsledky sa nevyvíjali podľa našich predstáv."

Bod zlomu

"Nie som zástancom premýšľania o bodoch zlomu. Ak budeme naďalej dosahovať pozitívne výsledky a prejdú dva mesiace, môžeme hovoriť o bode zvratu."

VAR

"VAR je poradný prvok, nie rozhodujúci. Gól, ktorý je uznaný, je interpretácia. Hráč bráni obrancovi v účasti na akcii. Videl som pokutový kop. Ak by bol za tento zákrok nariadený pokutový kop, bol by nespravodlivý, pretože ruka nie je vystretá a chrbát je otočený k lopte. VAR má pomáhať, ale nie je neomylný. Futbal je však spravodlivejší, odkedy sa VAR zaviedol."

Xaviho slová do kamery

"Rešpektujem jeho názor. Hovoríme tam veci, ktoré môžeme ľutovať, je tam veľa napätia. Mám pred Xavim veľký profesionálny rešpekt."

Obranná hra Villarrealu

"Hrali dobre. Brániť proti útokom Barçy je veľmi ťažké. Majú rýchlosť v rozohrávke a veľmi presných a odhodlaných hráčov. Nedali nám príliš veľa šancí. Prvému gólu sme mohli zabrániť. Pri druhom sme sa vrhli na zem.... Celkovo sme bránili veľmi dobre. Valencia vystrelila štyrikrát a strelila tri góly, Mallorca vystrelila trikrát a strelila tri góly, Cádiz vystrelil raz a strelil jeden gól. Päť gólov nedostaneme v šiestich alebo siedmich prípadoch. To nie sú normálne čísla."

Očakával sa takýto scenár

"Nie. Nečakal som, že tu strelíme päť gólov. Barça tento rok stráca viac gólov ako v minulej sezóne a toto sú body. Tímy, ktoré strácajú málo gólov, sú vždy na vrchole. Barça má tiež prekážku: na svojom štadióne hrá inak ako tu."

Bez výhry nad Barcelonou už 21 zápasov

"Aj vtedy som to bral ako žart. Futbal má takéto paradoxy. Raz sme proti Villarrealu vyhrali 2:0 a strelili sme dva vlastné góly. Prvýkrát môj tím porazil Barçu vo finále Kráľovského pohára. A teraz sme tu strelili päť gólov. To je veľkosť futbalu. Je ťažké urobiť presnú predpoveď, pretože vždy existuje prvok prekvapenia. Nikto nečakal, že Barçu porazíme 5:3."

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2024-01-29 08:12:48
Má pravdu částečně, ale ve prospěch 1 mužstva.
2024-01-29 10:00:02
Súhlasím, je to o trochu lepšie, ale čakali sme oveľa viac.
Napr. pri penaltách to podľa mňa pomohlo dosť málo.