Zápas La Ligy bez fatálnej chyby rozhodc? To by bola nuda... Týmto sa riadil Juan Martínez Munuera, keď vylúčil Vitora Roqueho z ihriska po tom, čo súper atakoval útočníka sklzom.

Zdalo sa, že stretnutie s Alavésom bude ďalším skvelým predstavením Vitora Roqueho. Brazílčan potreboval len štyri minúty na to, aby strelil ďalší gól Barcelony. Bohužiaľ, po ďalších 10 minútach už útočník nebol na ihrisku. Najskôr v 67. minúte dostal Roque žltú kartu po tom, čo udrel súperovho hráča, a o 5 minút neskôr dostal rovnaký trest a následne musel opustiť ihrisko. Hráč Barcelony bol potrestaný po tom, čo sa sotva dotkol Rafu Marina, obrancu na hosťovaní z Realu Madrid, ktorý išiel proti Roquemu sklzom.

Podľa jednomyseľného názoru odborníkov Roque nemal dostať červenú kartu. Futbalista dokonca stiahol nohu dozadu, čím sa vyhol kontaktu so súperom. Nanešťastie sa do cesty nápravy tejto chyby postavili postupy - VAR nemôže zasiahnuť v situáciách, keď je hráč po druhej žltej karte vylúčený z ihriska.

Barcelona rozhodnutie hlavného arbitra vysmiala. V tomto smere je treba pripomenúť to, že hráči ani tréneri sa na adresu rozhodcov vyjadrovať nemôžu, pretože by okamžite dostali vysoké tresty. A potom celá La Liga vyzerá tak, ako vyzerá. Žltá karta za toto pre Roqueho je absolútny výsmech.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

9 komentáre
2024-02-03 21:01:53
Show must go on.
2024-02-03 21:02:22
Výsmech je vôbec odpískať faul a ešte aj žltá? Fuuuuuuuj 👎👎👎👎