FC Barcelona zdolala Deportivo Alavés 3:1, ďalší gól strelil Vitor Roque, ktorý bol neskôr vylúčený. Nižšie uvádzame štatistiky a najdôležitejšie momenty sobotňajšieho stretnutia.

@2010MisterChip: Lewandowski neotvoril skóre v ligovom zápase od stretnutia s Españolom na konci minulej sezóny (14. mája 2023).

@OptaJose: İlkay Gündoğan zaznamenal v tejto sezóne za Barcelonu 9 asistencií vo všetkých súťažiach, čo je jeho kariérne maximum.

@OptaJose: Deportivo Alavés vyslalo v prvom polčase na bránu Barcelony 6 striel, prvýkrát minimálne od sezóny 2003/04.

@2010MisterChip: Samu Omorodion strelil gól v oboch ligových zápasoch proti Barcelone. V histórii Alavésu sa to podarilo len trom ďalším hráčom: Echeandia (dvakrát), Ribera a Rioja.

@2010MisterChip: Vitor Roque dal v La Lige viac gólov ako náhradník (2) než všetci náhradníci Realu Madrid (1).

@LaLigaenDirecto: Hector Fort je 20. hráčom Barcelony, ktorý sa podieľal na strelenom góle. Nepodarilo sa to len brankárovi a Iñigovi Martínezovi a Marcosovi Alonsovi.

@2010MisterChip: Barcelona s najväčším počtom gólov náhradníkov v aktuálnej ligovej sezóne (10).

@2010MisterChip: Vitor Roque druhým hráčom Barcelony vylúčeným z ihriska v tejto ligovej sezóne. Prvým bol Raphinha v zápase 1. kola proti Getafe.

@OptaJose: Vitor Roque (18 rokov a 340 dní) je druhým najmladším hráčom v La Lige v 21. storočí, ktorý strelil gól a videl červenú kartu v jednom zápase. Prvým je Fernando Torres, ktorému sa to podarilo v septembri 2002 (18 rokov 179 dní proti Seville).

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.