Barcelone sa v obrane nedarí. Len v La Lige inkasovala 33 gólov v 24 odohraných zápasoch. Zranenia a individuálne a tímové chyby znížili konkurencieschopnosť tímu. Xavi potrebuje, aby všetci jeho hráči vzadu zlepšili svoju hru, ale na Marcosa Alonsa si bude musieť ešte počkať.

Rodák z Madridu, ktorý 3. januára podstúpil operáciu dolnej časti chrbta, zostane mimo hry počas niekoľkých nasledujúcich zápasov. Jeho účasť v súboji Ligy majstrov proti Neapolu je prakticky vylúčená. Prvý zápas sa uskutoční 21. januára v Taliansku.

Marcos Alonso sa zotavuje zo zranenia chrbta, kvôli čomu musel podstúpiť operáciu. Niekoľko dní trénoval vo Francúzsku a od minulého týždňa je v Barcelone, kde dodržiava plán rekonvalescencie. Obranca robí dobré pokroky, ale nikto nechce vynútiť jeho návrat a riskovať, že o neho príde na dlhší čas. 33-ročný hráč sa chce pripojiť k tímu, najmä v tejto kľúčovej časti sezóny, ale odporúčanie znie, aby tak nerobil, kým nebude stopercentne pripravený hrať.

Marcos Alonso, ktorého zmluva s Barcelonou vyprší v júni, už vynechal 19 zápasov kvôli problémom s chrbtom. Jeho účasť v súboji s Neapolom je takmer vylúčená a potrvá niekoľko týždňov, kým Xavi obrancu opäť povolá.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
mito669 Premium
2024-02-12 18:50:39
Veď to nie je zlá správa
2024-02-13 07:01:55
Tak ještě že se stihne uzdravit alespoň Oriol Romeu :)))