Liga majstrov sa vracia už dnes, ale Barça bude hrať proti Neapolu až budúci týždeň v stredu. Bohužiaľ, v rozpore s pôvodnými zámermi sa João Felix a Ferran Torres nestihnú na toto stretnutie zotaviť.

Ako informovalo rádio RAC1, účasť Joãa Felixa a Ferrana Torresa v prvom zápase osemfinále Ligy majstrov proti Neapolu bola definitívne vylúčená. Obaja hráči dúfali, že sa na toto dôležité stretnutie stihnú zotaviť, ale trénerský štáb túto možnosť zrejme vylúčil.

Pripomeňme, že Felix si 30. januára na tréningu natiahol vonkajší postranný väz pravého členka, zatiaľ čo Ferran utrpel natrhnutie dvojhlavého svalu pravého stehna už v piatej minúte zápasu proti Osasune 1. februára. V prípade Španiela sa okamžite začalo hovoriť o mesačnej pauze, ale hráč známy svojou tvrdohlavosťou sa chcel za každú cenu vrátiť na súboj s Neapolom.

Pokiaľ ide o Portugalčana, na druhej strane sa pôvodne predpokladalo, že sa vráti medzi 13. a 20. februárom. Dnes už vieme, že tento termín sa nenaplní, keďže zápas proti Neapolu je naplánovaný na 21. februára a podľa RAC1 v ňom Felix hrať nebude.

Aké možnosti má Xavi v útoku? Zdá sa, že istými hráčmi v jedenástke sú momentálne Robert Lewandowski a Lamine Yamal. Pedri (ako proti Granade) alebo Fermín López by mohli hrať ako falošné ľavé krídlo v strede. Pripomeňme, že Rafinha sa v zápase proti Granade vrátil do zostavy po zranení. Hoci je Brazílčan nominálne pravé krídlo, nedá sa vylúčiť, že práve on bude dopĺňať útok s Lewandowskim a Lamine Yamalom, ktorí hrajú na ľavom krídle. Okrem toho už nastúpil na ľavom krídle proti Granade.

zdroj: RAC1
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-02-13 16:37:20
A Vitor?
2024-02-13 17:02:08
Neviem či dobre píšem ale asi nie je zaregistrovaný do ligy majstrov