Traja hráči Barcelony nastúpia na zápas proti Neapolu pod hrozbou suspendácie za karty. Sú to Ronald Araújo, João Felix a Sergi Roberto. Každý z nich už v tomto ročníku Ligy majstrov videl dve žlté karty, pričom tretia z nich znamená pauzu v ďalšom zápase. Dve napomenutia má na svojom konte aj Ferran Torres, ktorý však dnes nemôže nastúpiť.

Prípady suspendácie za žlté karty vždy trápili trénerov, hráčov aj fanúšikov. Pokiaľ ide o Ligu majstrov, podľa článkov o pravidlách UEFA to vyzerá takto:

-  Počítajúc od prvého zápasu skupinovej fázy sú hráči a členovia štábu suspendovaní na ďalší zápas v súťaži po tom, čo dostali tri napomenutia [žlté karty; pozn. red.], ktoré nemali za následok červenú kartu.

- Okrem toho platnosť žltých kariet končí po štvrťfinále. Do semifinále sa neprenášajú.

To znamená, že po obdržaní červenej karty je možné nehrať len v prípadnom finále.

Ak sa zameriame na situáciu v Barcelone, hráči, ktorí sú v nominácii na zápas proti Neapolu a ktorým chýba jedna žltá karta k suspendácii, sú: Ronald Araújo, João Felix a Sergi Roberto. Títo traja si musia dávať pozor, pretože po napomenutí v dnešnom zápase proti Neapolu budú vylúčení z hry v odvetnom zápase, ktorý rozhodne o postupe a bude jedným z najdôležitejších zápasov do konca tejto sezóny. V ohrození je aj Ferran Torres, ktorý ale nemôže hrať kvôli zraneniu.

Hráči s jedným napomenutím na konte sú momentálne João Cancelo, Jules Koundé, Lamine Yamal a Frenkie de Jong. Aj oni si musia dávať pozor na karty, pretože dnešné napomenutie bude mať za následok nervóznu situáciu pred odvetou a možné vylúčenie z prvého štvrťfinálového zápasu.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.