Katalánci v prvom zápase osemfinále Ligy majstrov na pôde SSC Neapol nesklamali, no výsledok zamrzí. Čo nám tento zápas ukázal?

Najlepšie: Dobrých 30 minút a gól Lewandowskeho

Takýto dobrý štart Barcelony do zápasu sa v posledných týždňoch takmer nevidí. Od prvej minúty hostia nasadili vysoký pressing, ktorý bol mimoriadne efektívny. Neapol mal obrovské problémy s vyvážaním lopty, čoho výsledkom boli dve strelecké situácie pre Lamine Yamala a dve pre Roberta Lewandowskeho. Poliak mimochodom v druhom polčase predsa len strelil gól, čím predĺžil sériu zápasov s aspoň jedným gólom na štyri. Škoda, že to stačilo len na remízu.

Najhoršie: Nevyužitá príležitosť

Neapol Barcelonu ničím neprekvapil. Taliani odohrali slabý zápas, v ktorom vystrelili len raz na bránu. Napriek tomu dokázali využiť svoje lepšie minúty, aby sa nakoniec vyhli prehre a udržali si dobrú šancu na postup. To, čo Kataláncov sklamalo, bola ich efektivita, ale aj fyzická príprava. V poslednej štvrťhodine zápasu bola totiž Barcelona veľmi unavená, nepresná a robila chyby, ktoré našťastie neviedli k porážke. V závere sa však ťažko ubrániť dojmu, že Xaviho zverenci nevyužili obrovskú príležitosť. Mali totiž dnes poraziť zle disponovaný Neapol. Forma oboch tímov o 3 týždne môže vyzerať pre Barcelonu menej priaznivo.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
Marian Premium
2024-02-22 07:27:31
Najlepšie je, že sme neinkasovali v úvode, lebo sme hrali aktívny pressing.

Najhoršie je, že z 1 strely na našu bránu sme inkasovali gól. Pri 3 strelách inkasujeme 2 góly a pri 5 strelách inkasujeme 3 góly. Našťastie Neapol vystrelil le raz.

Náš postup cez Neapol napriek remíze vonku vôbec ale vôbec nie je istý, lebo kým vonku sme neprehrali už dlho, v zápasoch la ligy ešte vôbec, doma sme v la lige prehrali 3 krát a ak Calzona pár týždňov potrénuje hráčov, v odvete nastúpime proti inému mužstvu ako teraz. Treba popracovať na našej hre, efektivite a pobiť sa o postup v odvete.
2024-02-22 07:42:20
najlepsie: prvych 20 min. najhorsie: christensen, martinez, postupne sa pridal aj pedri. u tohto chlapca sa zastavim: kondicna stranka je katastrofalna. v 70 min. je na uterak..xavi mal ovela skor striedat, nechapem na co cakal.