Barcelona sa pripravuje na aktívne letné prestupové obdobie a skúma množstvo možností, ako posilniť svoj tím. Aby si však uľahčila nové podpisy, uvedomuje si, že je potrebné zbaviť sa hráčov z ich súčasného kádra. To ale nebude jednoduché.

Hoci sa tím môže pochváliť niekoľkými hráčmi na hosťovaní, ktorých predaj by mohol klubu niečo zarobiť, čoraz viac sa zhodujú na tom, že obetovanie člena prvého tímu môže byť nevyhnutné. V posledných týždňoch sa veľa diskutuje o Raphinhovi, hráčovi, ktorý vyvolal medzi fanúšikmi Barcelony rozporuplné názory. Po športovej stránke brazílsky internacionál preukázal, že si zaslúži miesto v zostave. Z finančného hľadiska však jeho zmluva platná do roku 2027 z neho robí najlukratívnejší majetok tímu.

Raphinha je na predaj

Podľa informácií katalánskeho denníka Sport, Barcelona ponúkla Raphinhu na predaj spolu s niekoľkými ďalšími hráčmi tímu. Pokiaľ ide o jeho cenu, v Anglicku už bol ponúknutý, ale nenašiel sa žiaden záujemca, ktorý by bol ochotný splniť požadovanú cenu Barçy vo výške viac ako 80 miliónov eur. To je dôvod, prečo by riešenie mohlo spočívať v Saudskej Arábii, kde by potenciálne mohli túto sumu dosiahnuť. Následne začali na dohode pracovať kľúčoví agenti, aby splnili požiadavky klubu, aj keď ešte nezískali súhlas hráča.

Brazílčan necíti podporu

Raphinha, ktorého hodnota sa odhaduje na 50 miliónov eur, si je vedomý, že od prvého dňa sa stretáva s nesúhlasom. Nikdy si nezískal plnú podporu fanúšikov, vedenia a dokonca ani médií. Od chvíle, keď nastúpil, sa cítil izolovaný, chýbala mu podpora potrebná na to, aby predviedol svoje skutočné schopnosti. Hoci jeho debutová sezóna bola pomerne slušná, v tejto sezóne stratil miesto v základe a klub sa sústredí buď na návrat investícií, zníženie dlhov, alebo na príchod hráča, ktorý by mohol výrazne zlepšiť mužstvo.

Vo veku 27 rokov vie, že má pred sebou ešte sľubnú kariéru, či už v Barcelone alebo inde, avšak protichodné priority a finančné hľadisko môžu obmedziť jeho možnosti. Raphinha je vzhľadom na svoju potenciálnu hodnotu pre Barcelonu pripravený stať sa jednou z najväčších letných prestupových ság. Jeho budúcnosť zostáva neistá a len čas ukáže, ako sa veci vyvinú.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-03-26 16:27:12
Kde nabrali 25 rokov? :D tento rok bude mať 28... tj už hráč čo by mal ukazovať svoj top vrchol kam sa vie dostať.
2024-03-26 16:40:33
Chlapec nastupil na skoro 60 zapasov v lige a dal len 11 golov ale citi sa nedoceneny, keby dal za tych 60 zapasov tak 30 golov nic nepoviem ale takto by mal byt radsej ticho