Xaviho vzťahy so španielskou tlačou nie sú najlepšie. Hoci Xavi nemá s médiami také konflikty ako Luis Enrique, v poslednom čase nemá s novinármi dobré vzťahy. Až tak, že jeden z nich bol zažalovaný.

Po tom, ako sa Barça kvalifikovala do štvrťfinále Ligy majstrov, Xavi s výčitkou spomínal, že v denníku El País vyšiel po prehre s Royalom Antverpy v skupinovej fáze stĺpček Ramona Besu, ktorého titulok znel: "Barça je šašom Európy."

V ten istý deň sa v relácii "El Larguero" v rádiu Cadena SER pýtali ďalšieho novinára Manuela Jaboisa, či bol niekedy napomenutý za niečo, čo uverejnil. Vtedy odpovedal: "Áno, pravdepodobne áno, ale v súkromí a nechcem to povedať." Keď na neho zatlačili, povedal: "Bol to Xavi." "Naozaj?" spýtali sa moderátori. "Áno, ale nechcem to povedať, pretože to bolo súkromne, prostredníctvom správy a bola to dosť sprostá vec," uzavrel s tým, že Xavi "poslal sériu správ a tak ďalej. Vyhral všetko a myslel si, že keď vyhráte všetko, ste nedotknuteľný."

Nasledujúci deň Manuel Jabois uverejnil v denníku El País článok, v ktorom priznal, že situáciu zveličil. "Bavilo ma predstavovať si, keď sa ma v piatok večer v El Larguero pýtali, či niekoho niekedy rozčúlila moja práca a dal mi o tom vedieť, a prišiel som s odpoveďou: "Xavi". Predstava, že nedokážete kontrolovať vtip, náhly záchvat samoľúbosti, ktorý sa vymkne spod kontroly. [...] Zrazu sa počujem, ako hovorím 'Xavi', rovnako ako by som mohol povedať 'Kate Middleton'. Snažím sa nájsť motív, ktorý by ma prinútil prísť s takouto lžou, a nenapadá mi nič iné ako sebazničenie. Nie, až tak veľmi som sa nezbláznil; hoci by som oň rád prišiel s takou gráciou, ak k tomu dôjde," napísal vtedy novinár.

Xavimu to zjavne nestačilo. Podľa Adriána Sáncheza z denníka MásQue Pelotas tréner novinára zažaloval, čo sa katalánskemu denníku Sport podarilo potvrdiť. Žaloba už prebieha a ďalším krokom je verejná oprava toho, čo Manuel Jabois vtedy povedal.

Klubové zdroje tvrdia, že už kontaktovali novinára, ktorý v súkromnom rozhovore priznal, že Xavi mu nevolal ani nepísal. Podľa Barçy vraj "Xavi nevie, kto je Manuel Jabois, ani s ním nie je v kontakte." Tréner Blaugranas je vraj pripravený ísť až do konca, aby prinútil Manuela Jaboisa odvolať klamstvá, ktoré údajne vyslovil počas svojho rozhlasového vyhlásenia.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-03-28 08:14:49
Sloboda tlače, ale zas zodpovednosť niesť za všetko čo napísu a ak sa preukaže nepravda tresty tvrde tresty ! Potkani niekedy nevedia čo od nudy a pritom si neuvedomuju ako vedia zasiahnut psychiku človeka ! Dobre spravil preňho bude poňužujúce keď sa verejne ospravedlni a jeden prstek mu zlomiť možno o 10 rokov uz nebude mať čím písať :-D samozrejme obrazne za klamstva pisane by mohlo hrozit aj vazenie by si rozmysleli druhý krat čo píšu! Ale sloboda tlače musí byť a nemožem byt ovplivnovana nap. politikmi ! A česť novinárom čo su zastrašovaný a píse aj tak pradu a pomahajú odkryvať napr. korupcie ,klamastva a ine!
2024-03-28 08:20:28
Ten "novinar" ma tazke mindfucky:)