Médiá informovali, že Xavi Hernández žaluje novinára denníka El País Maneula Jaboisa za šírenie lží o jeho osobe. To však nie je koniec príbehu. Tréner sa rozhodol urobiť to isté s novinárom AS Javierom Miguelom, spoluautorom Xaviho životopisu, doteraz známym ako jeho "tlačový hovorca".

Ako informoval Luis F. Rojo z madridského denníka Marca, Xavi zažaloval novinára AS Javiera Miguela, ktorý sa nedávno objavil aj v programoch El Chiringuito, za článok naznačujúci, že Xavi spáchal trestný čin, keď nútil členov svojho štábu, aby položili svoje mobilné telefóny na stôl a kontrolovali, kto vydáva správy pre tlač. Podľa trénera je táto správa úplne nepravdivá a novinára zažaloval. Ten má teraz lehotu na opravu informácií. Ak tak neurobí, žaloba bude pokračovať.

Treba pripomenúť, že FC Barcelona začiatkom mesiaca vydala vyhlásenie, v ktorom Miguelove správy odsúdila: "Klub žiadneho novinára nijakým spôsobom neodmietol, nieto aby sa mu vyhrážal. To, čo urobil, je výzva pánovi Javierovi Miguelovi, aby sa nevyjadroval v mene a/alebo v prospech trénera prvého mužstva FC Barcelona, ani o jeho zámeroch či želaniach, vzhľadom na to, že uvedený novinár už niekoľko mesiacov nemá s uvedeným trénerom žiadny vzťah." uvádza sa vo vyhlásení.

Odkedy je Xavi trénerom prvého tímu Barçy, Javi Miguel sa vyprofiloval na jeho "hovorcu", ktorý na stránkach denníka AS alebo blogu Culemania odhaľuje prestupové plány klubu, taktické nákresy na dané zápasy alebo zákulisné príbehy zo šatne. Málokto pochyboval o blízkom vzťahu trénera s novinárom vzhľadom na to, že v roku 2011 spolu vydali biografiu s názvom "Xavi. Barça môj život." Ukazuje sa však, že je to už minulosť.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.