Lamine Yamal je jedným z mnohých hráčov, ktorí by mohli byť v hľadáčiku španielskeho tímu nielen pre Majstrovstvá Európy, ale aj pre Olympijské hry v Paríži.

V barcelonskom tábore však panujú obavy z pracovnej vyťaženosti mladíka, ak by mal hrať na oboch turnajoch. Katalánci nechcú, aby sa zopakovala situácia z roku 2021, keď si účinkovanie vo viacerých medzinárodných súťažiach počas jedného leta vyžiadalo daň na Pedriho kondícii.

V súvislosti s rastúcou neistotou ohľadom Yamalovej účasti na medzinárodných letných turnajoch sa k tejto otázke nedávno vyjadril aj samotný hráč. V rozhovore pre médiá Yamal priznal, že by bolo nelogické štartovať na EURO2024 aj na Olympijských hrách: "Nebolo by logické zúčastniť sa Olympijských hier po EURO. Snažím sa mať pod kontrolou svoj hrací čas. Nemalo by zmysel zúčastniť sa na oboch turnajoch," povedal Yamal v rozhovore pre katalánsky denník Mundo Deportivo.

Ide o významný posun, najmä vzhľadom na skutočnosť, že samotný Yamal minulý mesiac vyhlásil, že by bol otvorený účasti v oboch súťažiach. Yamal však zopakoval, že sa sústredí na Majstrovstvá Európy: "Závisí to aj od toho, ako dopadne Európsky pohár, ale myslím si, že najdôležitejšie by bolo byť v Európskom pohári." Na otázku o faktore Pedri mladík odpovedal: "Je to príklad toho, čo sa môže stať, pretože je jediný, na ktorého si spomínam, že to urobil."

Španielska futbalová federácia zasa údajne ubezpečila Barcelonu, že jej mladíci nebudú toto leto preťažení minútami. Je však nepravdepodobné, že by takéto uistenie pomohlo Barcelone a Katalánci pravdepodobne podniknú všetky možné kroky, aby zabránili účasti svojich hráčov na oboch turnajoch. Úhlavný rival Barcelony Real Madrid už zaujal rázny postoj a zakázal svojim hráčom štartovať v lete v dvoch súťažiach. Budeme si musieť počkať, či aj Barcelona príde s takýmito prísnymi opatreniami.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.