Ansu Fati sa v Brightone necíti dobre. 21-ročný hráč už nedostáva príležitosť sa rozcvičiť a vo včerajšom zápase proti Manchestru City sa neobjavil na ihrisku ani na minútu. Tréner Roberto De Zerbi sa vyjadril, že s útočníkom bude pokračovať v spolupráci.

Brighton prehral s The Citizens 0:4 a o osude súboja bolo v podstate rozhodnuté už po polhodine hry. Napriek tomu sa Fati nezodvihol ani z lavičky náhradníkov. Ide už o druhé takéto stretnutie v tejto sezóne. Celkovo 21-ročný hráč odohral od februára, keď sa vrátil po zranení, len dva zápasy od prvej minúty, vrátane jedného stretnutia FA Cupu. Celkovo strávil v tomto období na ihrisku len 362 minút. Nestrelil ani jeden gól.

Pochybnosti o Fatiho budúcnosti sa preto vracajú. De Zerbiho sme sa novinári pýtali, či by chcel mať viac času na prácu s Ansu Fatim: "Je to veľký, veľký talent. Ja neviem. Musím sa porozprávať s Tonym, športovým riaditeľom, skautmi a náborovým tímom. Potom sa porozprávam s Ansu Fatim," povedal tréner Brightonu. Taliansky kouč mal predtým na útočníka niekoľko výčitiek.

Ťažko očakávať, že Barcelona zaradí Fatiho do svojho kádra. V súčasnosti tiež nie je veľa argumentov pre Brighton, aby si ho ponechal. Na druhej strane sa objavili správy o záujme Sevilly a Valencie o Fatiho ako hosťujúceho hráča a Jorge Mendes má vraj s hráčom tiež svoj plán. Isté však je, že úloha náhradníka v Brightone 21-ročnému hráčovi hľadanie nového klubu neuľahčí.

zdroj: twitter/ryantaylor
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2024-04-26 13:46:33
Bude sedieť v Barcelone na lavičke predsa.
2024-04-26 13:54:53
Nechci malovat čerta na zeď, ale myslím si že to hostování v Brightonu byla poslední šance. A vůbec se nepovedlo 😒