Nikto nepochybuje o tom, že zabezpečenie budúcnosti Paua Cubarsího v Barcelone je jedným z hlavných cieľov katalánskeho klubu. Ignacio Camacho z denníka AS dokonca podrobne opísal návrh Blaugranas na stopéra.

Novinár ju vo svojom článku opísal ako „galaktický kontrakt“. Do platnosti by vstúpila 22. januára 2025, keď Cubarsí dosiahne plnoletosť. Zmluva by mala platiť 5 rokov a mala by byť založená na progresívnom plate. Cubarsí by už v budúcej sezóne zarobil 4 milióny eur (pravdepodobne v hrubom) a plat by sa zvyšoval až do výšky 12 miliónov eur v súťažnom ročníku 2028/2029. Dôležitým aspektom je odstupná klauzula. Tá súčasná sa v médiách odhaduje na 10 až 15 miliónov eur. Podľa Camacha po predĺžení zmluvy určite nebude nižšia ako 500 miliónov.

Cubarsí podpísal svoj posledný kontrakt minulé leto, ale vzhľadom na hráčov vek mohol trvať len 3 roky. Obrovský pokrok 17-ročného hráča spôsobil, že jeho zaviazanie na dlhšie obdobie je pre Barcelonu jednou z dôležitejších úloh. Možno pripomenúť, že skoršie správy naznačovali, že klub podpíše Cubarsího čo najskôr, aby sa zvýšila jeho odstupná klauzula a zabezpečil sa pred letnými pokušeniami z iných klubov. Takáto zmluva by bola dočasná - do dosiahnutia plnoletosti obrancu - a zahŕňala by aj zvýšenie jeho platu. Potom by vstúpila do platnosti cieľová zmluva do roku 2030.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.