Tréner Valencie Rubén Baraja sa na tlačovej konferencii pred zápasom s Barcelonou vyjadril okrem iného o Xavim, ale aj o náročnosti zápasu s Barçou na výjazde. Valencia je v ligovej tabuľke na 8. mieste a stále sa uchádza o účasť v európskych pohároch v budúcej sezóne.

Reakcia po prehre s Betisom

"Ako hráči prijali prehru, je pozitívne. Chceme získať čo najviac bodov, ale v zápasoch proti Barcelone sa musíme podriadiť ich hre. Musíme si udržať koncentráciu a tímového ducha. Uvidíme, ako bude tím reagovať po tejto prehre. Vždy sme sa z takýchto úderov spamätali a súťažili sme na dobrej úrovni."

Zápas proti Barçe

"Vždy si myslím, že tímy, ktoré proti nám nastúpia, ukážu svoju najlepšiu verziu a to nás núti hrať na sto percent. Musíme ich presvedčiť, aby sa na ihrisku cítili pohodlne. Barça dokáže zraniť každý tím na svete. Hoci sa im teraz ligový triumf vzďaľuje, v tejto sezóne mali momenty, v ktorých zažiarili. "

Barcelona ako tím

"Je to mužstvo s veľkou kvalitou v každej formácii. Rozhodujúci hráči na každej strane. Sú to skvelí futbalisti a kompletný tím. Pre nás je to obrovská výzva. Barça má energiu, mladosť a budúcnosť, a to sa mi páči."

Zmena termínu zápasu

"Stále bojujeme o poháre. Z neznámych dôvodov nám tento zápas preložili. Chápem, že chceli, aby Real Madrid hral skôr, ale zvyšok..."

Xaviho rozhodnutie

"Neviem, ako mám odpovedať. Keď ste tréner, ktorý pochádza z klubu ako Xavi, máte emócie, ktoré nedokážete kontrolovať. To malo vplyv na rozhodnutia, ktoré urobil. Viete, akému tlaku musíte v takejto situácii čeliť. Ak sa rozhodol pokračovať, vidí projekt a má podporu klubu. A v skutočnosti, napriek chýbajúcim titulom, je dôležité projekt posilniť, ale hovorím to s odstupom 350 kilometrov [to je vzdialenosť medzi Valenciou a Barcelonou; pozn. red.]. Svoje emócie môže ovládať len on sám. Rozumiem každému jeho rozhodnutiu a myslím si, že je schopný urobiť ich čo najlepšie."

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.