Dvojnásobný šampión Formuly 1, Sebastian Vettel včera sledoval zápas Barcelony s Valenciou priamo v hľadisku Camp Nou. Z predvedenej hry FC Barcelona bol pritom nadšený. V rozhovore po zápase uznal, že Xavi je motorom tímu.

Pre BarcaTV priznal, že "to bol skvelý pocit byť svedkom tak nádherného stretnutia medzi týmito dvoma mužstvami." Vettel však nie je fanúšikov Blaugrana, ale Eintrachtu Frankfurt a hoci nie je na futbal expertom, snažil sa nemecký a španielsky štýl porovnať: "Snažil som sa tieto dva štýly porovnať. V Španielsku je hra dynamickejšia a veľký dôraz sa kladie na techniku. Atmosféra na tribúne bola takisto neuveriteľná." Na otázku, ktorý je jeho obľúbený hráč z Barcelonského kádra, pilot F1 bez váhania spustil: "Mojím obľúbencom je Xavi, pretože je mozgom tímu, dirigentom orchestra." Dodal: "Leo Messi je veľký hráč, strieľa množstvo gólov, ale tie by nedával ak by nemal Xaviho."

Aj napriek tomu však Messiho vzápätí vychválil: "Je neskutočný, skromný a vynikajúco vie hrať futbal. Keď má loptu, vyzerá to akoby ju mal na nohe prilepenú. Je však ťažké povedať, či je Leo najlepším hráčom všetkých čias. Ten istý problém je aj vo Formule 1. Časy sa menia a v súčasnosti majú ľudia iné priority," dodal na záver.

zdroj: sport.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.