„Portugalsko je viac ako iba Cristiano Ronaldo“. To je odkaz vychádzajúci zo španielskej kabíny, no každý jeden člen mužstva vie, že hviezda Realu Madrid je neobyčajný hráč, ktorý je schopný rozhodnúť stretnutie úplne sám.

Skórujúc v posledných dvoch zápasoch, Ronaldo sa bude proti Španielsku snažiť o výkon, ktorý ešte nikdy predtým nepodal: vsietiť gól v troch po sebe idúcich zápasoch za Portugalsko.

Cristianove medzinárodné štatistiky – 35 gólov v 94 zápasoch – sú tak trochu vzdialené jeho ratiu v Madride (kde má 1.02 gólu na zápas, v porovnaní s 0.37 za Portugalsko), no na Eure viedol svoju krajinu od zápasu k zápasu.

„Toto nie je Madrid-Barcelona, je to Španielsko-Portugalsko. Všetci vieme, aký skvelý hráč Cristiano je. Bude tráviť veľa času na Arbeloovej strane, no musíte pracovať ako tím, ak chcete zastaviť hráča, ako je on,“ uviedol Sergio Busquets.

Vicente Del Bosque si je veľmi dobre vedomý testu, ktorému jeho tím bude čeliť: „Je ťažké pokúšať sa zastaviť hráča jeho kvalít. Je extrémne nebezpečný či má priestor alebo nie.“

Španielska misia je jasná: aby všetci priložili ruku k dielu a uistili sa, že sa z toho nestane iba súboj Arbelou s CR7. „Je jeden z najlepších na svete, a ak ho chceme zastaviť, bude to musieť byť kolektívna snaha,“ tvrdí Gerard Piqué. Xavi vypracoval jeho vlastnú teóriu: „V Arbeloovi máme skvelého obrancu, ktorý patrí v obrannej činnosti medzi najlepších. Budeme sa snažiť vykrývať priestor aj zaňho, aby sme sa uistili, že Ronaldo sa neusadí, a že ho nenecháme sa otočiť.“

zdroj: marca.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.