Barca v prvom ligovom zápase novej sezóny excelovala. Katalánci rozhodli o osude zápasu už v prvom polčase, v ktorom nastrieľali Levante až šesť gólov. Druhý polčas sa tak už iba dohrával.

1. polčas

Na gól bolo treba čakať iba tri minúty, keď Xavi krásne uvoľnil Cesca Fábregasa do čistej šance. Cesc sa sám pred Navasom neulakomil a nezištne prihral lepšie postavenému Alexisovi, ktorý loptu doklepol do sieťe.

V 12. Minúte viedli Katalánci už o dva góly. Leo Messi si pred pokutovým územím súpera prebral loptu, narazil si s Pedrom a sám akciu nakoniec aj úspešne zakončil.

Barca však ani po dvoch góloch nestrácala chuť a v 24. Minúte pridala ďalší gól. Veľký podiel na góle mal Leo Messi, ktorý v rohu ihriska vybojoval loptu a následne vynikajúco uvoľnil Fábregasa. Jeho strelu ešte Navas dokázal vyraziť, ale na Alvesovu dorážku bol už prikrátky.

O minútu neskôr bolo už 4-0. Aj tentoraz Messi krásne uvoľnil Pedra za obranu, ktorý sa razom ocitol v čistej šanci. Pedro ponúknutú príležitosť využil presnou strelou k pravej žrdi.

V 41. minúte fauloval Lopez v pokutovom území Adriana a rozhodca neľútostne ukázal na biely bod. Exekúcie sa chopil tradične Messi a nezaváhal.

Ani to však nebolo všetko. V poslednej minúte riadneho hracieho času zaúradovala dvojica Xavi - Fábregas, keď Cesc krásnym oblúčikom uvoľnil Xaviho, ktorý pred Navasom zmenil smer lopty a poslal loptu do siete.

2.polčas

Barca bola pri chuti aj v druhom polčase, ale hráči pri početných príležitostiach nechávali vyniknúť brankára hostí Navasa.

V 64. Minúte Katalánci prvýkrát striedali. Alexisa vymenil na hracej ploche Neymar, pre ktorého to bol debut v La Lige.

O pár minút neskôr striedal Martino aj druhýkrát. Andrés Iniesta nahradil Messiho.

V 74.minúte vyrobil Rodas obrovskú hrúbku, keď si pri malej domou nevšimol Fábregasa, a tým ho poslal do čistej šance. Cesc si položil na zem brankára Navasa a Pedro následne poslal loptu do úplne odkrytej bránky.

Po góle striedala Barca aj do tretice. Pedra nahradil na ihrisku Cristian Tello.

Po striedaniach už tempo hry citeľne opadlo. Barca aj naďalej úplne dominovala, ale do ofenzívy sa hráči už tak nehrnuli.

Zostavy

FC Barcelona: Valdés - Alves, Piqué, Mascherano, Adriano - Xavi, Busquets, Cesc - Alexis, Messi, Pedro

Levante UD: Navas - Pedro Lopez, Rodas, Navarro, Juanfran - Xumetra, Simao Mate, El Zhar, Sergio Pinto, Ruben - Barral

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.