Barcelona cestovala na ťažký štadión Vicente Calderóna s cieľom vybudovať si výhodnú pozíciu do odvety.

Do brány sa postavil Jasper Cillessen, ktorý podal výborný výkon, dobre rozohrával nohami a zlikvidoval aj mnohé centre, či strely Atlétov. V 50. minúte chytil strelu Kokeho, v 63. minúte predviedol zázračný zákrok, keď vyrazil pokus Griezmanna z bezprostrednej blízkosti, v 81. minúte zle vyhodil loptu rovno na kopačky Kokeho, v 88. minúte chytil strelu Filipeho spoza 16-ky a v 91. minúte aj pokus Godína. Pri mmnohých príležitostiach súpera, najmä v druhom polčase mal aj šťastie (22 plusových bodov, 2 mínusové-známka 8).

Napravo v obrane hral Sergi Roberto, ktorý dosť sklamal a narobil množstvo chýb, v druhom polčase bol doslova na uterák. V 37. minúte, jeho hlavičku kryl brankár, v 42. minúte stratil loptu a bola z toho šanca Kokeho, v 50. minúte neustrážil Gabiho, príležitosť hasil Alba, v 71. minúte dovolil strieľať Filipemu, v 81. minúte neustrážil Gaitána, v 86. minúte nezachytil prihrávku na Filipeho, v 90. minúte zablokoval center Gaitána a v 91. minúte si nepostrážil Godína (13 plusových bodov, 9 mínusových-známka 4).

Naľavo hral Jordi Alba, ktorý podal značne nevyrovnaný výkon. V 14. minúte dovolil nebezpečne centrovať Carrascovi, v 20. minúte mu tento hráč ušiel, v 30. minúte nechal odcentrovať Juanfrana, v 50. minúte v poslednej chvíli zabránil gólu, keď odkopol na roh loptu z kopačiek Gabimu, v 51. minúte neustrážil Torresa, v 71. minúte mu dovolil center, v 87. minúte dvakrát zablokoval center Juanfranovi (20 plusových bodov, 6 mínusových-známka 5).

Stred obrany bol pevnejší ako jej kraje. Gerard Piqué mal plnú hlavu a nohy práce s odvracaním príležitostí domácich. V 19. minúte zrazil nebezpečný center na roh, v 50. minúte dovolil prepasírovať v pokutovom území prihrávku Torresovi na Gabiho, v 75. minúte sa zle zorientoval v súperovej šestnástke a odrazenú loptu po priamom kope Messiho do brvna poslal len vedľa, v 82. minúte dovolil vystreliť Torresovi tesne vedľa a v 86. minúte zrazil center Filipeho do autu (20 plusových bodov, 3 mínusové-známka 7).

Najpevnejšou súčiastkou obrany Barcelony bol Samuel Umtiti, ktorý hral takmer bezchybne a neprehral snáď jeden hlavičkový súboj, tiež sa staral aj o rozohrávku. V 18. minúte zastavil Godína, v 63. minúte odkopol loptu zo 16-ky v poslednej chvíli, v 74. a 86. minúte zastavil v rozlete Gameira (26 plusových bodov, 1 mínusový-známka 8).

Záloha bez Iniestu opäť nepodala istý výkon a najlepším jej členom bol Javier Mascherano, ktorý bol poverený defenzívou namiesto zraneného Busquetsa. Hral bojovne a veľmi obetavo, no urobil aj niekoľko hrubých chýb. Hneď na začiatku stretnutia v 6. minúte sklzom vybojoval loptu pre Luisa Suáreza pred prvým gólom Barcelony. V 14. minúte zrazil šmýkačkou nebezpečnú loptu na rohový kop. V 50. minúte mu ušiel Gabi. V 55. minúte pekne prešiel stredom ihriska a aj nebezpečne zakončil, no brankár jeho strelu chytil. V 59. minúte dovolil Griezmannovi hlavičkovať do siete. V 67. minúte znovu neustrážil Gabiho, v 85. minúte prenechal loptu Torresovi, ktorý mohol vyrovnať. V 91. minúte dostal žltú kartu za faul na Filipeho a v tej istej minúte mu rozhodca mohol odpískať aj penaltu za stiahnutie Gaitána rukami, no treba povedať, že už predtým sa mal mávať ofsajd Godína. (17 plusových bodov, 7 mínusových-známka 6).

Napravo v zálohe začal Ivan Rakitič, ktorý sa síce snažil o konštrukciu, ale strácal aj veľa lôpt. V 33. minúte prihral Messimu na druhý gól, v 38. minúte hlavičkoval nad bránu, v 49. minúte zrazil center Filipeho do autu (12 plusových bodov, 5 mínusových-známka 6).

V 58. minúte ho vymenil Denis Suárez, no ten hral oveľa slabšie. V 63., 82. a 90. minúte dovolil nebezpečne centrovať Filipemu Luísovi (7 plusových bodov, 6 mínusových-známka 4).

Naľavo nastúpil André Gomes, ktorý občas svojím nedôrazom pripomínal spomalený film. V 8. minúte dovolil zakončovať Godínovi hlavou, v 16. minúte zas v 16-ke dovolil hlavičkovať Vrsaljkovi. V 61. minúte sa však blysol prudkou strelou z diaľky, ktorú ale brankár Moyá chytil (13 plusových bodov, 6 mínusových-známka 5).

Od 72. minúty ho nahradil Rafinha, ktorý v 89. minúte neustrážil Griezmanna (4 plusové body, 1 mínusový-známka 5).

Mužom zápasu bol opäť Lionel Messi, ktorý z pravého krídla dirigoval hru hostí. V 33. minúte dal druhý gól po bombe spoza pokutového územia, od žrde sa lopta odrazila do siete, Moyá nemal žiadnu šancu. V 40. minúte z priameho kopu vystrelil len nad, no v 75. minúte z ďalšieho už trafil po pohladení lopty brankárom do brvna. V 77. minúte pripravil ako na zlatom podnose šancu Neymarovi, no ten zlyhal. V 90. minúte dostal aj žltú kartu, keď fauloval Filipeho. V samom závere ešte hlavičkoval po centri z rohu vedľa brány (29 plusových bodov, 5 mínusových-známka 8).

Stredný útočník Luis Suárez zahral tiež výborne a zase bojovne, v 7. minúte po znemožnení celej obrany dal prvý gól krížom k pravej žrdi, v 41. minúte jeho strelu zrazili na roh, v 59. minúte pred gólom Atlética bol faulovaný Kokem rovno pred rozhodcom, no ten nechal v hre pokračovať, v 62. minúte zakončoval nožničkami vedľa, no predtým však strhol k zemi rukami Filipeho (15 plusových bodov, 1 mínusový-známka 8).

Neymar sa opäť stal najlákavejším terčom faulov súpera (poľoval po ňom najviac Koke), pomáhal aj v obrane, snažil sa, bojoval, no do streleckej listiny sa znovu nezapísal. V 8. minúte zrazil nebezpečný center na roh, v 24. minúte mu strelu chytil brankár, v 50. minúte dovolil strieľať Kokemu, v 64. minúte dostal žltú za faul rukou na hlavu Juanfrana, v 69. minúte mu pokus znovu chytil brankár. V 77. minúte spálil najväčšiu šancu, keď loptu poslal vysoko do oblakov a napokon na gól nepretavil ani priamy kop zo 79. minúty (25 plusových bodov, 7 mínusových-známka 7).
Barcelona zvíťazila keď v prvom polčase dominovala a v druhom doslova horela a má veľkú šancu dostať sa do finále španielskeho pohára.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.