Ernesto Valverde, tréner Athletica Bilbao verí, že sa jeho zverencom podarí favoritom z Katalánska v zajtrajšom zápase minimálne potrápiť. 50-ročný španielsky kouč nám minulý rok ukázal, aký má pre tím z Baskicka skvelý vplyv. Hneď vo svojej prvej sezóne ho doviedol do Ligy majstrov, umiestnil sa s ním na skvelej 4. priečke v tabuľke La Ligy. V dnešných rozhovoroch pre španielske médiá bol vo vyjadreniach pozitívny, no nie natoľko, aby vyzneli arogantne, či provokačne.

Rok 1990 bol pre Valverdeho špeciálny. Z katalánskeho veľkoklubu FC Barcelona za veľkých ovácií fanúšikov prestupoval do Athletica Bilbao, kde strávil sedem rokov. Dnes je však v úplnej situáciii. Ako tréner Los Leones sa bude snažiť zastaviť barcelonskú dvojzápasovú sériu bez straty bodu v La Lige.

Keď hrá Katalánsko proti Baskicku, vždy sa jedná o skvelý zápas. Valverde verí, že aktéri zajtrajšieho zápasu vytvoria pre fanúšikov skvelý futbalový zážitok, a že jeho tím odohrá skvelý duel, v ktorom Blaugranas uchmatne nejaké body. "Ak bude hrať Barca svoju hru, ak bude Barca kontrolovať tempo duelu, a ak sa usadí na našej polovici, dá sa očakávať, že s Nou Camp odídeme na prázdno," vysvetľuje novinárom temperamentný rodák z Viandar de la Vera. "Samozrejme, že sa budeme počas duelu najmä brániť, ale Barce chceme sťažiť aj prácu v defenzíve. Navyše, náš súper je skvele motivovaný, a som presvedčený o tom, že každý jeden z ich hráčov zo seba dá na trávniku všetko," citoval pre denník Marca.

"Musíme hrať na 100%, a naopak Barca musí byť psychicky horšie ako my. Vtedy môžeme pomýšľať na dobrý výsledok. Samozrejme, náš cieľ, je ako v každom zápase vyhrať, aj keď to bude náročné," dodal na koniec.

zdroj: www.football-espana.net
foto: archív

MuchenTuchen

-10
2014-09-13 11:37:49

neboj sa valverde, dneska berete body, ale jedno viem remizu uhrate lavou zadnou, kedže mate silny pressing, a napadanie rozohravky, vsak ste roztrhali neapol, takže barcelonu rozoberete držím palce, athletico bilbaooooooooooooooooooooooooo ♥

MarekBebej

1
2014-09-13 11:46:03

tvoj ciel je dostat od barcy trojku a nie vyhrat !

MuchenTuchen

-5
2014-09-13 12:15:16

hahahahahahhaahahahahahahaaahahaaahahhahahahahahhaahahahahahahaaahahaaahahhahahahahahhaahahahahahahaaahahaaahahhahahahahahhaahahahahahahaaahahaaahahhahahahahahhaahahahahahahaaahahaaahahhahahahahahhaahahahahahahaaahahaaahahhahahahahahhaahahahahahahaaahahaaahahhahahahahahhaahahahahahahaaahahaaahahhahahahahahhaahahahahahahaaahahaaahahhahahahahahhaahahahahahahaaahahaaahahhahahahahahhaahahahahahahaaahahaaahahhahahahahahhaahahahahahahaaahahaaahahhahahahahahhaahahahahahahaaahahaaahahhahahahahahhaahahahahahahaaahahaaahahhahahahahahhaahahahahahahaaahahaaahahhahahahahahhaahahahahahahaaahahaaahahhahahahahahhaahahahahahahaaahahaaahahhahahahahahhaahahahahahahaaahahaaahahhahahahahahhaahahahahahahaaahahaaahahhahahahahahhaahahahahahahaaahahaaahahhahahahahahhaahahahahahahaaahahaaahahhahahahahahhaahahahahahahaaahahaaahahhahahahahahhaahahahahahahaaahahaaahahhahahahahahhaahahahahahahaaahahaaahahhahahahahahhaahahahahahahaaahahaaahahhahahahahahhaahahahahahahaaahahaaahahhahahahahahhaahahahahahahaaahahaaahahhahahahahahhaahahahahahahaaahahaaahahhahahahahahhaahahahahahahaaahahaaahahhahahahahahhaahahahahahahaaahahaaahahhahahahahahhaahahahahahahaaahahaaahahhahahahahahhaahahahahahahaaahahaaahahhahahahahahhaahahahahahahaaahahaaahahhahahahahahhaahahahahahahaaahahaaha že trojku :D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.