Barcelona zvíťazila nad Atléticom Madrid 3-0 zásluhou troch gólov Lea Messiho. Katalánci sa v prvých minútach rozbiehali ťažšie no s pribúdajúcim časom predvádzali hru, ktorú každý fanúšik chce vidieť. Každopádne ‚Rojiblancos‘ potvrdili, že sú nepríjemným súperom a stále hrozili protiútokmi. Najväčšiu šancu mal v druhom polčase Luis Felipe, ktorého radosť z gólu zmaril Piqué, ktorý jeho pokus vyhlavičkoval z bránkovej čiary.

I. polčas

Barcelona dnes stále pred veľmi zložitým zápasom. Prízvukoval to tréner ako aj samotní hráči. Vedeli, že natiahnuť sériu na 16 zápasov nebude ľahké. Do zápasu samozrejme nastúpili plne koncentrovaní, ale to aj Atlético, ktoré v prvých desiatich minútach pustilo Barcelonu len k jednej príležitosti, ktorú však domáci nedokázali využiť.

O nejakom súvislom tlaku nemohlo byť ani reči, keď 'Colchoneros' dokázali s Barcou držať krok a akcie rušili ešte v ich zárodkoch. Takto to pokračovalo až do Messiho gólu v 16. minúte. Pomohli tomu aj traja obrancovia Atlética, ktorý sa zrazili pred šestnástkou a tým vznikol priestor pre Messiho, ktorý typickou strelou z polkruhu šestnástky do protipohybu De Geu otvoril skóre. Hneď na to šťastie pokúšal štipľavou strelou Villa, no len do bočnej siete.

V 20. minúte mal po Alvesovej kolmici obrovskú šancu opäť Messi, no svoj obstrel nevtesnal do bránky 'Rojiblancos'. Hra sa od tohto okamihu točila len na polovici hostí. Náskok mohol zvyšovať Pedro po Alvesovej prihrávke v 26. minúte, no trafil len nohu De Geu. Čo nedokázal Pedro vyšlo Messimu so šťastím dve minúty neskôr. Zužitkoval peknú prihrávku od Villu, hoci ju ešte hosťujúci obranca stihol tečovať, Messi si so vzniknutou situáciou poradil.

Barcelona potom držala hru vo svojej moci, hoci miestami Atlético hrozilo nejakým tým protiútokom, no každý z nich obrana Barcelony spoľahlivo riešila. Tempo zápasu pred koncom polčasu opadlo. Úplne pred koncom mal z ničoho nič šancu Aguero no Abidal mu v poslednej chvíli vypichol loptu s pod nôh. Hneď na druhej strane mal šancu Villa, no jeho strela tesne minula pravú žrď hosťujúceho tímu. Prvý polčas ukončila štandardná situácia Atlética, ktorú upratal Piqué do bezpečia.

II. polčas

Do druhého polčasu nastúpila Barcelona opäť so snahou streliť gól a navýšiť skóre. Hru síce mali pod kontrolou no do šancí na nedostávali. Najväčšiu mali paradoxne hostia, kedy Luis Felipe z hranice biele bodu napálil Piquého do hlavy. Valdés bol síce prekonaný, ale Piqué na čiare zachránil. Atlético po tomto momente ožilo a spôsobovalo domácim problémy.

Barcelona miestami vyzerala akoby o zápas ani nemala záujem. Nasadenie a snaha niečo vymyslieť ostala asi v šatni. Trochu vzrušenia prišlo až po Messiho prihrávke na Villu 65. minúte, no ten ani nezakončil, keďže mu strelu v sklze zblokoval vracajúci sa obranca. Messi mal niekoľko minút na to možnosť priameho kopu. No prv si musel rozhodca poradiť s múrom, ktorý sa nechcel posunúť na predpísanú vzdialenosť. Ale gól z toho aj tak nepadol.

V 73. minúte sa pekným zákrokom predviedol De Gea, keď vytiahol peknú hlavičku Messiho spod brvna. Centroval Maxwell. V 77. minúte sa po Busquetsovej prihrávke pekne uvoľnil Pedro, no jeho technický pokus mieril tesne vedľa pravej žrde. V 78. minúte skompletizoval čistý hetrik Messi, ktorý vlastne celú akciu začal, keď poslal do šance Villu, ktorý v sklze prestrčil loptu pred bránu a Messi v behu ju stihol cez dezorientovaného obrancu pretlačiť do brány.

5 minút pred koncom ohrozili Valdésa aj hostia, keď po rohu mierila hlavička jedného z hráčov tesne nad brvno. Atlético v posledných minútach pritlačilo Barcelonu jej polovicu. Z ďalšieho rohového kopu hlavičkoval úplne voľný Aguero priamo do Valdésovej náruče.

V závere sa stretnutie už len dohrávalo, aj keď Barcelona sa v podstate stále snažila niečo vymyslieť. Veď najlepšia obrana je útok.

Štatistiky zápasu

Góly: 17., 28. a 79. Messi
Žlté karty: 45. Alves, 68. Messi – 30. Ujfaluši, 67. Tiago, 88. Valera

FC Barcelona: Valdés, Alves, Piqué, Abidal, Maxwell, Xavi (84. Afellay), Busquets, Iniesta (80. Keita), Pedro (84. Bojan), Villa, Messi

Atlético Madrid: De Gea, Valera, Antonio López, Godín, Ujfalusi, Tiago, Assunçao (57. Koke), Mérida (46. Forlán), Reyes, Filipe Luis (76. Elias), Agüero

Rozhodca: J. Turienzo Álvarez

Návšteva: 84 766 divákov

FC Barcelona | Atlético Madrid

Strely celkovo: 15 | 9
Strely na bránu: 8 | 4
Fauly: 11 | 15
Žlté karty: 2 | 3
Štandardné situácie: 5 | 5
Držanie lopty: 71 % | 29 %

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.