Stopér FC Barcelona Gerard Piqué sa v odvete osemfinále Ligy Majstrov proti Arsenalu, ktorá sa bude konať 8. marca na Nou Campe, nepredstaví. 24-ročný obranca videl tretiu žltú kartu v Lige Majstrov, čo znamená, že v odvete jednoducho nemôže nastúpiť.

Stopér žltú kartu videl v 59. minúte po faule na Cesca Fabregasa, keď mu ju Talian Rizzoli, hlavný arbiter včerajšieho zápasu bez váhania ukázal.

Pep Guardiola má tak o ďalší problém postarané. Ako vyskladá defenzívne rady do tohto dôležitého zápasu? Tréner by už v tom čase mal mať k dispozícii Carlesa Puyola, no forma kapitána Barcelony je veľkou neznámou, keďže nehral už teraz skoro mesiac. Alternatívou, ktorá pripadá do úvahy je Sergio Busquets, ktorý už na tejto pozícii hral. Istotou na pozícii stopéra je každopádne Éric Abidal, ktorý je v tejto sezóne hádam najlepším zadákom Barcelony.

Vylúčenie Piquého má aj svoje svetlé stránky. Do štvrťfinále by v prípade postupu šiel s čistým štítom. Zaujímavosťou je, že v minulej sezóne sa na Nou Campe pre tri žlté karty nepredstavil ani Cesc Fabregas. Keďže sa však zranil, nenastúpil by tak či tak.

zdroj: sport.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.