Na tlačovej konferencii pred sobotňajším El Clásicom sa objavil kapitán Blaugranas, Andrés Iniesta. V prípade, že by Barca porazila Real aj druhýkrát v tejto sezóne, asi by už definitívne nádeje na titul pre Los Blancos pochovala.

"Mohol by som povedať, obzvlášť v tomto období, že zápasu neprikladáme špeciálnu dôležitosť. Tieto zápasy sú však iné. Nezáleží na tom, ako sa tímom darí, nezáleží na tom, či sú v dobrej alebo zlej situácii. Každý chce poraziť svojich rivalov," vravel Andrés.

"Do konca ligy neostáva veľa času a my môžeme urobiť ďalší krok vpred. Nebudeme hľadieť na rozdiel v bodoch. Jednoducho sa len budeme sústreďovať na nasledujúci zápas. Je to prvé finále zo všetkých finále, ktoré nám ostávajú, pretože odteraz sú pre nás už všetky zápasy finále," tvrdil.

Iniesta na tlačovke nebol prehnane optimistický, ako väčšina fanúšikov Blaugranas v týchto dňoch. "Myslím si, že je fajn mať pozitívnu atmosféru, nemyslím si však, že eufória je prospešná."

Ten je presvedčený o tom, že Barca "očakáva veľmi vyrovnaný a náročný zápas, kde budú robiť rozdiely malé detaily. Zameriavame sa na to, aby sme veci robili dobre, s cieľom vyhrať a priblížiť sa k nášmu cieľu, no s rešpektom voči nášmu rivalovi, ktorý si ho zaslúži."

Rodák z mesta Fuentealbilla si myslí, že Barca sa musí s nepriaznivou reprezentačnou prestávkou plnou zranení zmieriť. "Samozrejme, nie je to ideálna situácia, nie je najlepšie, že nemáme k dispozícii hráčov do štvrtku, či piatku, no je to pri reprezentačných prestávkach normálne."

"Mnohokrát prišlo Clásico po reprezentačnej pauze. Nie je to ideálne, ale tí, ktorí boli so svojimi národnými mužstvami hrali tak či tak a tí, ktorí neboli, mali čas na regeneráciu. Je to to, čo to je, nie je v tom nič viac," dodal Iniesta.

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

AlvesovCentrik

3
2016-03-30 21:36:20

Madrid sa prakticky posledných 5 ligových kôl mohol pokojne pripravovať na pre nich v lige zápas roka,skúsiť prekvapiť, a kedže voľným žrebom su už v semifinále LM šetriť sa veru nebudú. Nebezpečnejší Real ako na jeseň.

Tom10

-4
2016-03-30 21:59:01

tiež si myslim že možu ist do toho naplno. a kedže si myslim že naš trenersky tim ma dost rozumu na to aby vedel ktory zapas je pre nas dôležity, tak skusim podat na real. je tam celkom pekny kurz.

Radovan

6
2016-03-31 05:44:28

Myslim si ze maju dost rozumu na to aby to kvoli fanusikom nevypustali...vypustit el clasico by bola hanba

DonAndres26

14
2016-03-30 21:39:08

Respekt voci superovi - Iniesta
Kde by toto povedal Penaldo on by sa vychvaloval golom proti belgicku

messuaney

12
2016-03-31 08:10:38

..."rešpekt, ktorý si náš rival zaslúži"...nie je lepšie, uvažovať a cítiť takýmto spôsobom, ako sa nadrapovať a znevažovať súpera? - čo často robia mnohí culés v týchto diskusiách...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.