V sobotňajšom Clásicu sa jasne ukázalo, čo pre Barcu znamená Andrés Iniesta. Kapitán Kataláncov je symbolom klubovej filozofie a úspechu. Proti Madridu stačilo len niekoľko minút na to, aby sa ukázalo, akým spôsobom môže jeho prítomnosť zmeniť priebeh zápasu.

Po jeho príchode na ihrisko bolo úplne evidentné, že sa s ním hráči bok po boku cítia sebaistejšie. Barcelona je závislá na správnom odhadnutí tempa hry. V zálohe potrebuje hráča, ktorý vie v príhodnom prípade zrýchliť či naopak spomaliť. Rytmus je pre Barcu esenciálny, chce totiž hrať tým svojím.

TIP | Iniesta: Je to veľká škoda

Iniestovu prítomnosť či neprítomnosť sa dá rozobrať aj na menšie detaily. Nie je jasné, či bolo v Luchových plánoch ho za každej okolnosti nasadiť okolo 60. minúty, no definitíva padla po Suárezovom góle. Andrés prichádzal na ihrisko za búrlivého potlesku, ktorý musel i hráčom jednoznačne demonštrovať to, kto vlastne Iniesta je. Prihrávka za prihrávkou, kontrola sa rázom zvyšovala.

Nielen španielski komentátori si všimli, že sa jeho príchodom udiala i ďalšia veľmi závažná záležitosť – Messi našiel v prechodovej fáze silného spojenca. Výsledok síce nebol po priebehu stretnutia spravodlivý, no ako povedal Luis Enrique – Iniesta je kultúrnym dedičstvom ľudstva. Jeho návrat je teda najväčším pozitívom za posledné týždne.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

galibier

22
2016-12-04 15:52:27

Iniesta-Xavi-Messi...a super len zufale behal :-) https://www.youtube.com/... najkrajsie casy tohto klubu........

adriano

9
2016-12-04 17:31:00

Ako som uz sa tu zmienil že iniesta je pojivko medzi obranou a útokom tym pádom sa v messiho úloha v hre odľahčuje a je to vidiet. Len škoda že takeho dirigenta barcelona má len jedného možno gomes bude raz taký ako deco len ešte mu čosi chyba...A vcera neymar muž dvoch tvárí najskôr vypracuje gól zahodí tutovku ale ta jeho psychika je riadne labilna oplaca ako žiak a stoho má toľko trestov keby sa vedel chlapec ukrotit možno by bol ešte viac susyredenejsi na hru a bol by ešte väčším prinosom.

Bramir

6
2016-12-04 18:05:55

Don A. je rozdielovy hrac tak isto ako bol Xavi a zatial sa nam nedari ich nahradit

SUPERCHILLI

5
2016-12-04 21:36:33

Iniesta bol herným štýlom pre mňa osobne lepší,ako xavi,no obaja sú legendy. po nástupe iniestu sa mužstvo výrazne zlepšilo,dalo by sa povedať,že tak veľmi,ako keď kedysi naskočil na trávnik messi.

Jestper9

1
2016-12-05 09:20:19

Iniesta je viac útočnejší a aj golovejší by som povedal. Xavi bol taký mozog, čo rozohrával, zakladal. Iniesta to rozbural a Messi daval a dáva góly. Aj ked... Teraz Messi hra podobne ako Iniesta dakedy, len je lepší strelec. Bojím sa však čo bude, ked iniesta skončí a aj teraz nemôžme od neho očakávať, že pojde na plno celú sezonu. Vek už má predsa len. Náhrada z aneho neni. Gomes to nebude.Možno, keby na tej pozícií hrával Turan. On je smerom dopredu, čo aj ukázal na úvod sezóny. Ale ked hrá na poste rakitiča tak...

Neyranda

2
2016-12-05 09:26:20

KED PRIšIEL BOLO VšETKO INAK.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.