Chorvátsko v utorok porazilo Španielov a do vyraďovacej časti majstrovstiev Európy postupuje z prvého miesta. Ivan Rakitić verí, že zdolali najlepší tím na svete.

Bojovný výkon Chorvátov proti nemohúcnemu Španielsku. Aj takto by sa dala stručne opísať včerajšia futbalová noc v Bordeaux. Góly Kalinića a Perišića rozhodli o tom, že obhajcovia trofeje si v osemfinále zmerajú sily s Talianskom, pričom na Chorvátsko čaká podstatne ľahší súper.

"Hrali sme proti najlepšiemu tímu na svete. Ak do toho nedáte všetko, budú okolo vás tancovať. Pri prvom góle sme im nechali veľa priestoru a potrestali nás. Nakoniec sme si však víťazstvo zaslúžili, pretože sme na trávniku nechali všetko a niekedy je úsilie viac ako kvalita," myslí si Ivan.

"Dnes si to ešte užijeme a potom budeme premýšľať o tom, čo príde ďalej. Bude to ťažké. Zaleží na tom, či si dokážeme udržať tento rytmus, a ak áno, môžeme niečo dosiahnuť."

TIP | Rakitič: Dúfam, že si Iniesta proti nám oddýchne
TIP | Kompletný taktický profil Ivana Rakitića

K zápasu mal čo povedať aj prezident chorvátskej futbalovej federácie Davor Šuker. Podľa jeho názoru rozhodli drobné detaily a využité šance.

"Pred zápasom sme povedali, že Chorvátsko vždy rado hralo proti veľkým tímom. Nemáte čo stratiť a získať môžete veľmi veľa. Mali sme šťastie, že Ramos nepremenil pokutový kop, a že Piqué mierne tečoval Perišićovu strelu. Tieto malé veci robia rozdiel," vysvetlil najlepší strelec majstrovstiev sveta z roku 1998 pre Telecinco.

"Nemám strach o Španielsko, hrajú dobrý futbal a v niektorých momentoch prvého polčasu boli možno aj lepší. My sme sa ale časom zlepšili a zaslúžili sme si vyhrať. Využili sme naše šance, oni nie. Sme prvý v skupine a v nasledujúcom zápase urobíme všetko, čo bude v našich silách."

zdroj: espnfc.com

foto: stuff.co.nz

Dr-QQ

22
2016-06-22 07:23:31

Chorvátsko hrá veľmi dobre, pre mňa najpríjemnejšie prekvapenie celého Eura, aj náhradníci sa ukázali vo veľmi dobrom svetle a Perišič, tak ten hrá náramne.

GabrielSVK

6
2016-06-22 09:54:23

Presne. Na MS 2014 nehrali až tak dobre, ale oproti tomu išiel ich výkon rapídne hore.

frkmrk

2
2016-06-22 14:48:59

suhlas

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.