Barca má za sebou tri zápasy International Champions Cupu, keď sa na európskom turné stretla so Celticom, Leicestrom a Liverpoolom, rovnako už odohrala aj duel o trofej Joana Gampera. Začiatok ligovej sezóny sa už tak neúprosne blíži a s ňou aj tradičná hra Fantasy La Liga. Súťažiť medzi sebou tentokrát budete môcť v jedinečne vytvorenej lige pre všetkých našich čitateľov.

Prvou vecou, ktorú musíte spraviť, pokiaľ ste tak už neučinili predtým, je registrácia na portáli fantasy-laliga.com.

Následne už môžete prejsť rovno k veci, čaká na Vás vyskladanie Vášho tímu. Tí, ktorí sa podobných súťaží zúčastňujete pravidelne a hru poznáte, už rozhodne dobre viete, ako Fantasy funguje. Pre tých, ktorí sú tu začiatočníci, sme si pripravili stručný prehľad.

Princíp je jednoduchý, na začiatku je Vám pridelený rozpočet vo výške 120 miliónov eur, do ktorého sa pri tvorení Vášho celku musíte zmestiť. Systém je tak pochopiteľne nastavený tak, aby Vaša zostava nebola zložená len z najzvučnejších mien. Ďalším pravidlom je, že z každého klubu si môžete vybrať len troch hráčov. Zaisťuje to rôznorodosť Vášho celku, v ktorom tak budú hráči z minimálne šiestich tímov.

Ďalej môžeme prejsť k tvorbe samotnej zostavy. Polemizovať nad tým, že máte napríklad Mascherana na kraji obrany je zbytočné, body mu budú pripočítané rovnako, ako keby hral na poste stopéra. Dôležité je tiež nepodceniť voľbu kapitána a vicekapitána, ktorých si volíte každé kolo. Kapitánovi je každé kolo pripočítavaný dvojnásobný bodový zisk, môžete tak na ňom zarobiť slušnú dávku bodov, rovnako tak však, keď sa Vám Váš výber nepodarí, je možné, že na ňom dobre prerobíte. Vicekapitán má jednoduchú funckiu, dvojnásobné body získava len v prípade, ža kapitán nenastúpi, inak je bežný hráč.

Vaša ekipa musí obsahovať presne osemnásť futbalistov, dvoch brankárov, šiestich obrancov, šiestich stredopliarov a štyroch útočníkov. Okrem jedenástky, ktorú môžete na 'trávnik' poslať v siedmich rôznych rozostaveniach, teda budete mať siedmich mužov na lavičke.

Zostavu môžete meniť až do uzávierky, ktorá je vždy stanovená pred výkopom prvého duelu kola. Hráčov, ktorých si však na začiatku vyberiete, je dôležité veľmi dobre zvážiť. Za jedno kolo totiž môžete bezplatne vystriedať iba jedného futbalistu, každá ďalšia zmena Vášho kádru Vás bude stáť štyri body. Počas sezóny dostanete raz tzv. divokú kartu, ktorá Vám môže byť aktivovaná v akomkoľvek kole, počas ktorého následne budete mať možnosť spraviť tak veľa prestupov, ako chcete.

Bodový prídel je na všetkých postoch vyrovnaný. Pred každým kolom si však musíte, ako správny manažér, vybrať jednu z troch dispositions, pričom každá jedna z trojice mentalít 'útočná', 'vyvážená' a 'obranná' znamená iný počet bodov za tú istú činnosť (gól, čisté konto či inkasovaný presný zásah). Presnú legendu bodovania si môžete prečítať na tomto odkaze. Bližšie, pekne zhrnuté, pravidlá si môžete prečítať v blogu nášho užívateľa Dr-QQ.

Ako sa ale pridáte do našej ligy, kde budete súperiť proti užívateľom nášho portálu? Veľmi jednoducho. V kolonke Join League potvrdíte náš kód, ktorý je nasledovaný - 1Pd8ReSiy5TT. Vstupné je 5 coinov.

Dodať zároveň môžeme, že hrať môžete podobnú hru aj v edícii anglickej ligy, na portáli fantasy-premierleague.com pripojiť sa môžete k lige našich čitateľov s kódom 1618782-397988.

Pokiaľ máte akékoľvek otázky ohľadom našej Fantasy ligy, neváhajte sa nás ich pýtať!

Prajeme príjemnú zábavu, manažéri!

Zdroj: forcabarca.sk
Foto: forcabarca.sk

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.