V dnešnej dobe pre Lea už v podstate neexistujú méty, ktoré by mohol prekonať. Leo dobyl všetky rekordy v drese Barcy a už pred niekoľkými rokmi bol žijúcou legendou katalánskeho klubu. Momentálne zažíva skvelú formu a zajtra sa postaví mužstvu, proti ktorému sa stal pre Barcu nadobro nesmrteľným.

Prekonať mýtickú postavu Barcelony zo 40. rokov veru nebolo jednoduché. 60 rokov sa nenašiel nikto, kto by ho mohol ohroziť, no potom prišiel Leo, ktorý ho vyrovnal a s prehľadom i prekonal. Métu 232 gólov pokoril na Camp Nou práve proti Granade, písala sa sezóna 2011/2012, no a spomínaný zápas Barca potom aj vyhrala 5-3. Domáci štadión Kataláncov túto situáciu využil práve aj na pripomenutie onej obrovskej klubovej legendy, ktorá v 40. rokoch minulého storočia nemala konkurenciu. Na megaobrazovke sa objavila fotomontáž, na ktorej boli spolu znázornení Leo a César.

TIP | Nezadržateľný Leo valcuje i túto sezónu

Zaujímavým paradoxom je taktiež i to, že si k veľkému futbalu legendárny Césa Rodriquéz pričuchol práve v Granade. V roku 1939 sa pripojil k tímu FCB, no následne musel kvôli povinnej vojenskej službe Katalánsko opustiť a 2 roky tak strávil v Andalúzii. Klubu z Granady prvú sezónu pomohol vôbec prvýkrýt v histórii postúpiť do prvej ligy, v 24 zápasoch za ňu vsietil famóznych 23 gólov. Barcelona a jej strelci sú s Granadou jednoducho spätí.

Späť však do 21. storočia. Ani od toho momentu, keď proti andalúzskemu celku Leo rekord prekonal, neprestával dávať góly. Jeho rukopis nesie niekoľko súťaží, niekoľko vyhratých trofejí. Najdôležitejšie ale je to, že nesmierne veľa z jeho ohromného počtu zásahov prinieslo Barcelone ligové primáty, no i tituly Ligy majstrov či Copa del Rey.

Štyria a pol sezóny po prekonaní ikonického Césara Rodrígueza prichádza na Camp Nou opäť Granada, proti ktorej stojí už iný Leo. Barcelonská desiatka za ten čas zdvojnásobila svoj počet vsietených gólov no a momentálne má na konte 467 presných zásahov. Opakujeme, 467 profesionálnych gólových úspechov v drese FC Barcelona, štatistika hodná len toho najlepšieho futbalistu všetkých čias.


zdroj: fcbarcelona.es forcabarca.sk
foto: sport.es

MilujemBarcu

31
2016-10-28 13:19:22

v 24 rokoch sa stat najlepsim strelcom historie...no neuveritelne

MilujemBarcu

32
2016-10-28 13:20:01

btw : tuto sezonu da za Barcu svoj 500 gol ( aspon dufam)

quentin

5
2016-10-28 20:12:51

MilujemBarcu i všetci ostatní culés, penyas a fans FCB, dal by Boh, že ten 500tý gól bude na jar v odvete El Clásico do siete RM!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.