V Katalánsku sa dnes spustila horlivá debata na tému porovnávania Luisa Enriqueho a Pepa Guardiolu, ktorú naštartoval článok Lluisa Mascará. Popredný redaktor SPORTU vo svojom glose napísal, že astúrijský manažér nikdy nebude rovný súčasnému koučovi Manchestru City, keď dodal, že kým Pep je ikona, Lucha považuje barcelonsimo iba za obyčajného trénera. Jedno je však isté, tituly majú na svojom konte obaja.

Pep Guardiola v Barcelone naštartoval po odchode Franka Rijkaarda najlegendárnejšiu éru histórie. Luis Enrique na druhej strane dokázal po neúspešnom ročníku Tata Martina zas dostať klub na víťaznú vlnu, keď z Kataláncov spravil opäť jeden z najobávanejších klubov sveta. V súčte oboch týchto lodivodov vyhrala Barca za šesť a pol sezóny neuveriteľných dvadsaťdva titulov, pričom toto číslo mohlo byť v prípade, že by minulý rok vyhrala Španielsky superpohár, ešte vyššie.

Spôsob, akým dosiahli úspechy obaja tréneri, boli aj napriek pochybnostiam mnohých fanúšikov mimoriadne podobné. Guardiola zabudol na mená, vytvoril si tím podľa vlastných predstáv a už vo svojej prvej sezóne sa radoval z treble. Ligu majstrov, ligu a pohár ale dokázal získať už po prvom ročníku na trénerskej lavičke Blaugranas i Luis Enrique. Podarilo sa mu to o šesť rokov neskôr.

Astúrijčanovi sa podarilo vytvoriť azda najsilneší útočný trojzubec svojej generácie, kouč dal jasne najavo, že túži po Suárezovi a investícia do uruguajského ostrostrelca sa vyplatila. Aj s MSN vyhral v sezóne 2014/15 senzačným spôsobom Champions League, keď Barcelona pri svojej ceste za ušatou trofejou zdolala vtedajších úradujúcich šampiónov všetkých piatich top európskych líg.

TIP | Guardiola priznal, že pri práci s Alexisom pochybil

Guardiola vyhral o jednu Ligu majstrov viac, súčasný tréner Barcy už má ale na svojom konte rovnaký počet titulov z Copa del Rey. Obom sa Španielsky kráľovský pohár podarilo vyhrať dva razy. Aktuálny kormidelník Citizens vyhral počas svojho pôsobenia na Camp Nou štrnásť trofejí, čo je cifra, ktorú môže Luis Enrique v horizonte nasledujúcich dvoch sezón vyrovnať či dokonca tiež prekonať. Lucho vyhral v Barce ako tréner osem trofejí, na Pepa tak stráca šesť. Zle našliapnuté to v tomto ročníku nemá ale na žiadnom fronte, strata na Real v lige je stále dobehnuteľná, v Cope na FCB čaká Athletic Bilbao a v osemfinále Ligy majstrov sa predstavia Azulgranas proti PSG.

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

GabrielSVK

9
2016-12-28 09:15:24

No dúfame, že to bude pekný Valentín :D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.