Bývalý futbalista prvého tímu FC Barcelona, naturalizovaný Španiel Bojan Krkić, si našiel nový klub. Futbalista po istom čase strávenom na Ostrovoch, v Premier League, putuje do nemeckej Bundesligy, kde bude hrávať v drese Mainzu 05.

Španielsky útočník prichádza do tímu na hosťovanie, ktoré bude platné do konca sezóny. Bojan tak ostáva kmeňovým hráčom Stoke City, hoci fakt je, že za Hrnčiarov toho veľa v tejto sezóne neodohral. Mainz s manažérom Martinom Schmidtom je v súčasnosti v nemeckej ligovej súťaži na jedenástej priečke.

Krkić, ktorý má už dvadsaťšesť rokov, svoju kariéru začínal v Barce a následne si vyskúšal hranie aj v Taliansku, Holandsku či Anglicku. Teraz na zoznam pridáva i ďalšiu krajinu, keď naňho čaká po Ríme, Miláne, Ajaxe a Stoke aj Mainz, kde by sa mohol konečne po dlhšom čase herne rozbehnúť.

Hráč už vo svojom tíme stihol absolvovať zdravotnú prehliadku, tá sa udiala ešte v sobotu, aby bol následne v nedeľu odprezentovaný ako oficiálna zimná posila. Mainz hral dnes v poobedňajších hodinách na domácej pôde proti Dortmundu, Bojan tak mal možnosť stretnúť sa s ďalším barcelonským bývalým hráčom, Marcom Bartrom.

TIP | 6 najlepších tínedžerov, akých Barca mala v tomto storočí

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

Rudla333

26
2017-01-29 21:43:08

Jeden z největších talentů La masie, jeho zničení byla podle mého jedna z největších chyb Guardoly :-)

Vladinko

5
2017-01-30 04:04:15

Ako to tam vlastne bolo?
Ja síce futbal sledujem od roku 2004,od eura, lenže ku klubovemu futbalu som sa dostal až od 2011, tak som "bojanovu éru" moc nezachytil, čo to bolo za chalana, kde sa stala chyba?

Rudla333

2
2017-01-30 12:00:28

Bojan lámal rekordy v La masii, připravil Lea o titul nejmladší střelce Barci, atd.
Proto začal dostávat šance v áčku. V sezóně 09/10 mu pomohlo, že měl Guardiola aféru s Ibrou, takže ke konci sezóny hrál v základu, dával góly a mluvili se o něm jako o jednom z největších talentů. Guardiola mu slíbil, že v příští sezoně ho nechá hrát základ, ale přivedl Villu a rozhodl se preferovat Pedra. Bojan se cítil zrazený a odešel do AS Řím, kde mu to nesedlo, měl zranění a už nikdy se nevzpamatoval.

Jestper9

3
2017-01-30 00:57:21

neviem, ci znicenie. za tie roky sa nechytil nikde, tak asi je chyba v nom

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.