Po štyroch mesiacoch odbornej prípravy s prvým tímom sa Thiago Alcántara opäť vrátil k tímu Barcelony B, kde predvádza svoj talent vynikajúcou prácou s loptou, skvelými prihrávkami aj prácou v defenzíve.

17. januára tohto roku sa dozvedel, že od budúcej sezóny sa stane stálym členom prvého tímu FC Barcelona. Potom sa takisto dozvedel, že v najbližších mesiacoch bude opäť hájiť farby rezervy tímu, aby plnil úlohu lídra mužstva. Už teraz však môžeme povedať, že tento cieľ splnil.

Od momentu, kedy Guardiola povedal, že si ho od nasledujúcej sezóny berie pod svoje krídla, Luis Enrique ho v každom zápase využíval na plných 90 minút. S výnimkou troch stretnutí, kedy ho Pep Guardiola vytiahol medzi seniorov. Výnimkou bolo takisto stretnutie proti Rayo Vallecanu, v ktorom bol striedaný v 82. minúte. Na konte má päť asistencií.

"Bol stále dôležitým hráčom, ale teraz je ešte dôležitejším," chválil svojho zverenca Luis Enrique. Každý si na Thiagovi váži jeho ofenzívny talent, no Enrique vyzdvihol aj jeho prácu smerom dozadu. "Ak sa bavíme o útočení, tak má množstvo výhod, ale v obrannej hre dokáže takisto odobrať množstvo lôpt, je nekompromisný a má dobré predpoklady."

Cesta do prvého tímu je však dlhá a často vyžaduje aj opätovný návrat do rezervy s cieľom preukázať, že je skutočným vodcom. Príkladom je aj samotný Pep Guardiola, ktorého trénoval Johan Cruyff a ako 18-ročný v sezóne 1990-1991 striedal mužstvo seniorov s rezervou ako na bežiacom páse.

Podobnú situáciu zažil aj Pedro v sezóne 2008/2009. V prvom tíme hral dovedna 568 minút, no aj v rezerve strávil naozaj veľa času.

zdroj: fcbarcelona.cat

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.