Prešlo už 40 dní od oznámenia toho, že Luis Enrique po sezóne na lavičke blaugrana končí, no a Barcelona odvtedy vyhrala 5 zo 6 stretnutí. To je znak toho, že jeho rozhodnutie až tak neovplyvnilo mentalitu hráčov. Vyzerá to teda tak, že budeme svedkami ďalšieho skvostného uzavretia sezóny.

Medzitým však intenzívne prebieha hľadanie Luchovho nástupcu, kde sa v pole position zatiaľ nachádza Juan Carlos Unzue. Spĺňa všetky kritériá vedenia a čo viac, má plnú podporu hráčskej kabíny. A práve to by malo preklopiť misky váh na stranu súčasného asistenta Luisa Enriqueho. Názor hráčov je totiž veľmi dôležitý, keďže je nevyhnutné vytvoriť v šatni správne fungujúci ekosystém.

Vzťah s hráčmi

Klub stále očakáva, aké ohlasy prídu na stranu Unzueho od kabíny a zatiaľ sú vyjadrenia hráčov len pozitívne. Je to tréner, ktorého niektorí hráči poznajú už celé roky, odkedy bol trénerom brankárov pod Pepom Guardiolom. Navyše nikdy nemali hráči problém s jeho povahou a charakterom.

Na verejnosti ho hráči taktiež vychvaľujú do nebies a v tichosti mu dali akési "požehnanie", aby od budúcej sezóny zasadol na lavičku Kataláncov práve on. Hráči proste akceptovali fakt, že novým trénerom by sa mal stať Unzue.

TIP | Unzuého recept na úspech: Drina, poriadok a žiadny pojem o čase

Verejná podpora

Táto "kauza" sa taktiež preberala na verejnosti, keď zopár hráčov odpovedalo na otázky ohľadom Unzueho potencionálnom povýšení na hlavného trénera tímu. "Je schopný vykonávať túto pozíciu, v klube už pôsobí niekoľko rokov," povedal Gerard Piqué, ku ktorému sa pridal Andrés Iniesta: "Unzue pozná klub a vie, ako to v ňom chodí. Je pripravený, veľmi nadaný kouč." Sergi Roberto zas poznamenal, že "bol by to skvelý spôsob, ako pokračovať vo filozofii klubu. Máme s ním skvelý vzťah, bol by pre nás úžasným trénerom." Nakoniec sa vyjadril aj Jordi Alba, ktorý verí, že "má veľa skúseností ako tréner a asistent, pozná klub a je pripravený." Všetci hráči teda stoja za rodákom z Pamplony.

Šance na to, že prevezme funkciu, sú vysoké a len zvláštna zhoda náhod by prinútila Roberta Fernandeza, aby mu neponúkol toto miesto. Športový riaditeľ má však veľký menoslov potencionálnych záujemcov v prípade, ak by tím túto sezónu nevyhral žiadny titul.

zdroj: sport-english.com
foto: sport-english el periodico

Radovan

16
2017-04-08 12:14:38

najprv som touto moznostou nebol nadseny, ale pokial si vacsina hracov mysli ze je to spravna volba, tak nemam co namietat, ich nazor bude asi spravnejsi nez moj

kov3

12
2017-04-08 12:19:23

Múdro vravíš...

abstinent

11
2017-04-08 12:27:11

unzue vela zmien neprinesie

Tom10

7
2017-04-08 12:29:00

to ani nemusi. prave preto je hlavny kandidad

Radovan

13
2017-04-08 12:31:20

lenze nam netreba VELA zmien, skor dufam ze poriesi veci ktore nam dobre nejdu..on moze mat v hlave nove myslienky, len moznost presadit ich bude mat az ked bude trener, nie teraz, teraz je stale veduci enrique

Patland2

4
2017-04-08 18:13:29

Pod ním bude Barca hrát jako poslední zápasy...to on teď řídí mužstvo, proto ta změna přístupu hráčů

GabrielSVK

8
2017-04-08 13:06:21

Ja som v prvom rade riešil zálohu a obranu. Ak sa nechytia do konca sezóny Denis a Gomes, tak predať a kúpiť aspoň jedného dobrého záložník a, a taktiež obranu riešiť, najmä obsadzovanie hráčov 1na1, lebo to je u nás najväčšia slabina.

abstinent

3
2017-04-08 20:35:55

gomesa predat co najskor to bude mozne

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.