Pred odvetným duelom štrvrťfinálového dvojzápasu Ligy majstrov proti Juventusu sprevádzal na tlačovej konferencii Luisa Enriqueho Andrés Iniesta. Kapitán FC Barcelona svojmu tímu dáva aj napriek nepriaznivému výsledku 3-0 z prvého stretnutia šancu na postup.

Podobnosť s PSG

"Vzhľadom na potrebu streliť góly a dovoliť nášmu súperovi len minimum príležitostí na skórovanie, je to podobné naozaj. Naša mentalita bude musieť byť v zápase presne takáto. Keď sa nám podarí streliť góly okamžite, skvelé. Musíme byť však trpezliví a pretrpieť si náročné okamihy, ktoré na nás čakajú. Rovnako dôležitá bude efektivita v situáciách, keď sa dostaneme do šancí. V prípade, že ale nezaznamenáme zásah skoro, rozvážnosť nestratíme."

Rotácie

"Vždy vyhľadávam možnosť odohrať čo najviac minút a zápasov, trénovať a starať sa o seba. Neuvažujem však nad tým, či hrám menej alebo viac. Keď dostanem šancu, budem sa ju snažiť zužitkovať čo najlepším možným spôsobom. Pred niekoľkými dňami som povedal, že táto sezóna je netradičná, a to hneď z niekoľkých dôvodov. Sústreďujeme sa ale iba na náš cieľ pokračovať v hre v Lige majstov."

Náročný súper

"Výsledok je pre nás príšerný. Veci nám príliš nevychádzali a bolo to vidieť. Máme pred sebou náročné stretnutie, a to obzvlášť uvedomujúc si, proti komu hráme. K dispozícii však máme hráčov, ktorí sa môžu postarať o to, aby sme postúpili alebo minimálne o to, aby sme to nášmu súperovi poriadne skomplikovali. Musíme odohrať dokonalý zápas po všetkých stránkach."

Ukončí kariéru v Barcelone?

"Touto otázkou ste ma dostali. Zajtra hráme o veľa na individuálnej aj klubovej úrovni. Na konci sezóny budeme následne prehodnocovať veľmi veľa vecí po všetkých aspektoch. Moje túžby a ciele sa v porovnaní s tým, čo som hovoril už pred niekoľkými rokmi, nijako nemenia. Teraz ale nie je chvíľa na to, aby som hovoril o tejto téme. Tento týždeň jednoducho hráme o veľa."

TIP | Zambrotta: Problém Barcy spočíval v prístupe (rozhovor)

Potenciál

"V Lige majstrov inkasovalo Juve iba dvakrát, to však nič nemení na tom, že máme v odvetnom dueli šancu. Oni sami dobre vedia, že Barca im môže spôsobiť nemalé problémy."

Chýba Andrésovi Dani Alves?

"Podľa môjho názoru patrí Dani medzi najlepšie prestupy zahraničných hráčov, ktoré tento klub mohol urobiť. Za všetko to, čo dokázal a čím prispel. Veľmi dobre sa mu darí aj po príchode do Talianska. So svojimi spoluhráčmi pôjdeme na 200%. Nie je to tak, že by som nechcel, aby sa vrátil, avšak on už svoju etapu u nás ukončil a ja by som ho za nikoho z nášho kádra nevymenil."

Nálada a energia

"Musíme útočiť a vytvárať si šance, čím viac, tým lepšie. Náš scenár sa nezmení, rozdielne bude len to, akým spôsobom ho budeme čítať. Musíme sa snažiť o zapísanie sa do streleckej listiny. Budeme svedkami okamihov rýchlych útokov a momentov, v ktorých pôjde pri útočení o držanie lopty a pozičnú hru."

Nedôvera

"Nemyslím si, že by sme si nedôverovali. Áno, pochybuješ, no nie je tu žiadna nedôvera. Takéto je to po každej jednej porážke. Naša nálada bude rovnaká ako vždy, ľudia budú na našej strane. Je dôležité, aby sme hrali hlavou."

Odkaz priaznivcom

"Dobre chápem pochybnosti, ktoré majú ľudia v Barcelone. To, či to vnímame ako náročnú misiu alebo nie my, je už druhá vec. Ako hráči musíme byť presvedčení o tom, že sa nám to podariť môže. Musíme v samých seba veriť."

Zdroj: marca.com
Foto: marca.com

Mirakva

-19
2017-04-19 14:56:02

Nooo ... Tak za Messiho áno... Ale.má pravdu Dani je nenahraditeľný ...
Keď odišiel veľmi sa nás to dotklo a obrany to ani nehovorím

Rossel

13
2017-04-19 15:12:47

čo ja viem či obrany...nemám pocit žeby taký roberto bol až o toľko horší..ale dotklo sa to hlavne Messiho..boli zohratí, vedeli si naraziť..Messi mal viac priestoru..teraz je to ťažšie..

abstinent

13
2017-04-19 15:22:10

dani tu chyba,aleix je skvely lenze je bohuzial zraneny

Jestper9

11
2017-04-19 15:46:38

Iniesta to myslel tak, že nikoho z kádra terajšieho by nepustil za Alvesa. A nie naopak. Čítať s porozumením.

Jestper9

8
2017-04-19 15:46:57

Alebo aj text a nie len nadpis

Adam17

11
2017-04-19 15:50:08

Skvelý kapitán! ..nech už sa to skončí akokolvek..ale za mňa si postup nezaslúžime ..Večer však budem fandiť čo to dá..Chcem ich vidieť jazdiť po prdeli do konca zápasu ! Visca Barca ❤

Danny

2
2017-04-19 15:51:59

Neviete ci na jednotke pojde barca alebo monaco ? Dakujem

Adam17

8
2017-04-19 15:55:22

Barca

gulio

4
2017-04-19 16:43:22

Dosť ludí tu píše že si nezasĺužime postúpiť,ale ja tvrdím že ak dáme viac gólov ako súper a tým pádom by sme postúpili,tak prečo by sme si nemali zaslúžiť postup? Áno vonku hráme zle,ale doma ak hráme na plno a z presvedčením že chceme postupiť a vyburcujeme sa k takému výkonu ako proti PSG ta k si ho jednoducho plne zaslúžime,ale všetko závisí od samotných hráčov ako k tomuto zápasu pristupia!!!Visca el Barca.

babuca03

0
2017-04-19 18:24:57

Máš pravdu. Možno na vysvetlenie len dodávam : zvykli sme si že FCB hrá vonku temer rovnako dobre ako doma a to sa žiaľ zmenilo. Preto ten pocit. Faktom zostáva že sme najlepšie útočiace muźstvo na svete .... žiaľ s veľmi priemernou obrannou činnosťou. A to už niekoľko rokov.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.