Javier Mascherano oslávi presne o mesiac svoje 33. narodeniny. V klube bude pokračovať určite aj budú sezóna, kontrakt mu ale vyprší v júni 2019. Pokračovať by mohol aj potom, no stále nie je jasné, ako to s ním bude vlastne vyzerať. Argumenty, prečo je pravdepodobné, že futbalista z Argentíny zostane, rozoberá denník Mundo Deportivo.

Poslednú dobu sa začalo hovoriť o tom, že by El Jefecito Barcu opustil už v lete. Nová posila v podobe Samuela Umtitiho z neho spravila až tretieho stopéra, svoju dôležitosť však v mužstve ani napriek tomu nestratil. Mascherano hráva často, svoje miesto ale nenachádza v rozostavení 4-3-3.

TIP | Abidal spochybňuje Unzuého

Ako to s ním tento rok teda vyzerá? Argentínčan má bojovnosť vo svojich génoch. Ako tvrdí Mundo Deportivo, Javier by chcel zostať v Barcelone a o svoje miesto sa pobiť. Veď sme ho v tomto ročníku videli v 25 ligových zápasoch, čo je len o 5 menej ako v roku minulom. Možné ale je, že v lete príde nový stopér, čím by sa konkurencia ešte zvýšila. Zostať v Barcelone sa ale Mascheranovi jednoducho oplatí, aj keď sa to na prvý pohľad možno nezdá.

Pred Majstrovstvami sveta v Rusku by bola zmena dresu riskantná. Hráč s číslom 14 bude budúcu sezónu dostávať možno ešte menej priestoru, no v Barcelone o jeho kvalitách vedia a rozhodne na ne nezanevrú úplne. Za Argentínu navyše hrávajú aj takí futbalisti, ktorí vo svojich mužstvách nebývajú často v základe. Stačí spomenúť Romera, Zabaletu, Otamendiho, Roja či Moriho.

Okrem Mundialu je tu ale ďalší argument, prečo by bolo z jeho strany naozaj veľmi ťažké opustiť Barcu už tento rok. Len nedávno sa stal po tretíkrát otcom a nový život plánovaný napríklad v Číne by rozhodne nemusel byť jednoduchý. Jednoducho povedané, pre Javiera bude komfortnejšie zostať v Katalánsku. Je síce diskutabilné, čo prinesie nový tréner, no ťažko predpokladať, že by s Mascheranom hociktorý kouč jednoducho prestal rátať.

zdroj: forcabarca.sk md.com
foto: md.com

FORCAneymar

23
2017-05-09 12:49:33

Ja som najorv kukal ze co to ma za uces a az potom mi to doslo :D

BarcaFan4502

3
2017-05-09 15:01:18

Presne som to chcel napisat :D

Kvasimodo2

0
2017-05-09 16:52:21

Nechápem to s tým účesom?
Čo ti došlo?

ttominho91

4
2017-05-09 14:39:02

Ale slušelo by mu to :-)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.