Nie všetko je zlato čo sa blyští. Dnes by sme už márne hľadali štadión, kde by od Xaviho Simonsa zvedaví fanúšikovia nechceli fotografiu. Na druhej strane dnes ale len veľmi málo mladých futbalistov nemá konto na sociálnych sieťach.

Byť Xavim Simonsom nie je jednoduché. Rovnako, ako to nebolo v mládežníckych časoch ľahké pre Gerarda Deulofea či Carlesa Aleñu, ktorí sú už v súčasnosti viacmenej súčasťou prvého tímu. Či už to je pre ich kvalitu, alebo správne vybudovaný marketing, jednoducho jestvujú futbalisti, ktorým je už od mladého veku pripisovaná budúcnosť svetovej megahviezdy. Častokrát za to môžu rôzne vianočné turnaje či letné šampionáty, keď si hráčov cantery majú možnosť fanúšikovia všimnúť.

Len veľmi málo futbalistov z mládežníckych výberov však dnes nepoužíva sociálne siete. Ach, tie sociálne siete! V poslednom období sa z nich stal celosvetový fenomenén a trend dnešnej doby. Predovšetkým Twitter a Instagram. Vďaka nim sa z nich stávajú skutočné hviezdy. Aby ste si spravili obraz, uvedieme vám niekoľko príkladov, mladík z výberu Infantil Pablo Páez Gavi má na Instagrame napríklad dvadsaťtisíc sledovateľov. Pablo López z Infantilu B ich má šestnásťtisíc a Juan Larios dvanásťtisíc. Pokiaľ sa vám však tieto čísla zdajú neuveriteľné, dobre sa držte. Xaviho Simonsa totiž na sociálnej sieti Instagram sleduje tristotisíc užívateľov. Podobné číslo mnoho ráz nedosahujú ani hviezdy z televíznych obrazoviek či svetoznáme modelky.

Mať obrovskú fanúšikovskú základňu pre štrnásťročného chlapca nemôže byť jednoduché. V Barcelone sa aktuálne pracuje na tom, aby stredopoliarovi nestúpla sláva do hlavy a udržoval si so svojimi spoluhráčmi normálny vzťah, to ale nie je jednoduché. V Španielsku by sme štadión, kde by od Xaviho Simonsa nežiadali fanúšikovia fotografiu, hľadali len veľmi márne. Nie sú to však len deti, ale aj ich rodičia. Mladík počúva vetu jedného dňa budeš v prvom tíme častejšie, než by to bolo potrebné a vhodné. Rovnako tak, ako ju neustále počúvali Gerard Deulofeu a Carles Aleñá. Oni dvaja to dokázali, tvrdo na sebe pracovali a i napriek obrovskému tlaku okolia sa do prvého tímu dostať dokázali, hoci ten druhý menovaný je ešte stále oficiálne futbalistom rezervy. Na Simonsa takáto cesta stále iba čaká. Aj napriek tomu, že je nesmierne talentovaný, má pred sebou ešte extrémne veľa práce.

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

Mantikora

2
2017-07-24 09:48:34

Velky talent. Aj ja ho sledujem na Instagrame :)

buldozer

14
2017-07-24 10:01:26

Aj Munir bol hviezdou, kym neprisliel do Acka, kde ho mali vsetci za drevaka.

Mates19

25
2017-07-24 10:05:31

Bojan Krkič nikdy nezabudnem čo ten chalan v mládeži dokázal a myslím si že s nim sa to v Barcelone viezlo všetci od neho očakávali nemožné bol na neho príliš velký pohlad a tlak...

tunno

3
2017-07-24 10:10:57

Bojan vtedy doplatil na to že sme sa rozhodli hrať s Letom v strede + zároveň na nasledovné zranenia.

tunno

5
2017-07-24 10:11:11

*Leom

sid1

12
2017-07-24 10:26:26

veru na bojana bola radost pozerat. Podla mna jednak doplatil na to ze Leo je Leo, s nim sa zrovnavat je dopredu marne (ako tlac v Spanielsku to rada robila). Tiez pri Leovi su potrebne skor ine typy hracov a nie jeho slabsie kopie.

MiskoTM

7
2017-07-24 10:54:51

Ked si pozriem videa ked bolo mali chlapci messi iniesta fabregas tak vidim skromnost ziadne hviezdne maniere. no tych dnesnych zasranov nemozem pozerat, ked vidim ako napodobnuju velke hviezdy uplne vo vsetkom

Jhonys

8
2017-07-24 11:07:46

Naštěstí má Xavi rozumného otce, který se ho od toho tlaku snaží držet.. sám Xavi je už na svůj věk dost vyspělý, takže o něho moc strach nemám :)

Patland2

7
2017-07-24 11:57:22

Talent je obrovský, ale rozdíl mezi mládežnickým a mužským fotbalem je enormní. Proto se ne každému povede přestup...ono jde i o psychiku, z hvězdy v dorostu je rázem jen řadový člen týmu který musí vše znovu dokazovat, jen v mnohém tvrdší konkurenci

abstinent

4
2017-07-24 14:27:24

dufam ze sa dokaze adaptovat aj do a-timu

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.