Pred reprezentačným dvojzápasom o postup na budúcoročné Majstrovstvá sveta v Rusku sa na tlačovej konferencii v rámci španielskeho národného tímu objavili dvaja exfutbalisti FC Barcelona, Marc Bartra a David Villa. Druhý menovaný sa do tímu La Rojy vracia po troch rokoch, pričom ostrý štart môže opäť zažiť v náročnom súboji proti Talianom. Duel pravdepodobne rozhodne o následnom víťazovi skupiny G.

Bartra o novej letnej barcelonskej akvizícii Demblém

"Je to čistý talent, skvelá kúpa. Hovorím to na základe toho, čo všetko pre nás urobil počas uplynulého roka. Je to skvelý futbalista, no treba si zachovať trpezlivosť. Je stále mladý a porovnávať ho s niekým iným je chybou. Neymar patrí medzi troch najlepších hráčov na svete. Je nutné byť trpezlivý, pretože určite prinesie radosť, má na to všetky predpoklady. Stelesňuje to, čo klub hľadal."

Piquého sitácia v reprezentácii

"Gerarda podporujem v tom, aby pokračoval, samozrejme, že áno. Pokiaľ je na tom výkonnostne dostatočne dobre, patrí sem. Pokiaľ nie, ešte uvidíme. Reprezentácia funguje zo dňa na deň, je to vec okamihu. Nesmierne si ho cením ako spoluhráča, tak aj priateľa. Je skvelé, že je tu."

Návrat Davida Villu

"Mal som to obrovské šťastie užívať si Davida ako spoluhráča v Barce a následne ako konkurenta v Atléticu, rovnako tak predtým aj teraz v reprezentácii. Je to jasný znak toho, že trpezlivosť sa vypláca. Národnému tímu toho obetoval veľa a keď som videl, že sa nachádza v nominácii, veľmi ma to potešilo."

Nemecko

"V Nemecku som už rok, je tu nesmierne vyrovnaná a intenzívna liga. Išiel som práve do toho, do klubu, ktorý odo mňa vyžaduje neustále sto percent. Bol to pre mňa rok s nesmiernou dôležitosťou, a to na mieste, ktoré pre mňa bolo ideálne. Je dokonalé na ďalší rast a práca, ktorú tam odvádzam, mi prináša miesto v reprezentácii. Som na správnej ceste."

Villa o Taliansku

"Po defenzívnej stránke sú perfektní, keď im budeme chcieť ublížiť, budeme musieť vynaložiť veľa úsilia."

MLS

"Kým v Európe som hrával za sezónu šesťdesiat až sedemdesiat duelov, tu ich je niečo málo cez tridsať. Práve to je pre mňa na celej MLS najlepšie, čo sa týka zvyšku, všetko je pre mňa rovnaké."

Návrat

"Moja úloha sa nijako nemení. Chcem pomáhať, byť súčasťou družstva, dať zo seba všetko, aby som tímu pomohol v našej snahe poraziť Talianov. O ostatnom nech už rozhodne tréner. Je to pre mňa odmenou - za to, aby som pomohol, položím aj život."

Zdroj: sport.es, marca
Foto: sport.es, marca

GabrielSVK

24
2017-08-30 17:10:01

Davida Villu som mal veľmi rád keď hral v Barcelone aj v reprezentácií. Pán futbalista.

singo1

13
2017-08-30 17:34:46

Bartra mal ostat

Vladinko

-1
2017-08-30 19:50:18

Minulú sezónu v bvb bol totálne hrozný..ku koncu tam mal nejaké dobre zápasy..no a v tejto zatiaľ viac menej suverénny, kvalitný obranca, veľmi ma prekvapil po tej minulej sezóne, fakt úplný opak bartru spred roka..
Ak bude hrať v takejto forme, tak to bude pre barcu škoda..ak sa vráti k výkonom z minulého roka, tak buďte radi, že je preč :)

Mark9

9
2017-08-30 17:43:34

Villa Villa MaraVilla

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.