Štvrté kolo La Ligy Santander prinesie ďalší zaujímavý súboj v hlavnej úlohe s úradujúcim vicešampiónom najvyššej španielskej ligovej súťaže, družstvom FC Barcelona. Katalánci, ktorí sú v aktuálnej tabuľke na prvej priečke, vyzvú tím priamo zo stredu tabuľky - štvorbodové Getafe.

Barce sa po zmene manažéra darí. Luis Enrique, ktorého nahradil Erneste Valverde, odišiel po jednej z najúspešnejších epoch na zaslúžený odpočinok, no na Camp Nou sa začína nová éra. Extremadurský kouč odštartoval svoje pôsobenie u blaugranas podareným severoamerickým turné, ktoré zavŕšil ziskom trofeje z International Champions Cupu, a hoci následne Barcelona nezískala Španielsky superpohár, do ligovej sezóny vstúpila skvele.

Azulgranas si v prvých troch stretnutiach pripísali cenných deväť bodov a vo všetkých troch zápasoch i napriek absentujúcej absolútnej dominancii podali solídne výkony a potešili svojich fanúšikov. Barca začala svoju púť ligovou sezónou domácim duelom proti Realu Betis a rovnakým pomerom 2:0 porazila aj Deportivo Alavés. Všetky tieto súboje a taktiež následné katalánske derby, v ktorom Txingurriho zverenci vyhrali 5:0, mali jednu vec spoločnú. Fantastickým výkonom sa zakaždým prezentoval vicekapitán celku Lionel Messi, ktorý spoločne i so stredajším duelom Ligy majstrov proti Juventusu strelil úctyhodných sedem gólov.

Pokiaľ sa pozrieme na vzájomnú štatistiku zápasov medzi Barcelonou a Getafe, hodnotíme, že tieto súboje vôbec nie sú tak jednoznačné, ako by sme mohli očakávať. Hoci v posledných troch stretnutiach Katalánci triumfovali, a to po výsledkoch 6:0, 2:0 a opäť 6:0, dva duely predtým sa skončili remízami.

Poďme si ale spoločne posvietiť na meranie síl, ktoré bolo u Azulones a Azulgranas posledné. Po mimoriadne zvláštnom priebehu duelu sa podarilo Barce streliť hneď šesť gólov, pričom ešte Messi nepremenil pokutový kop. V zápase sme celkovo evidovali štyroch rôznych strelcov, Munira, dvojgólového Neymara, Ardu a práve Lea, vlastný presný zásah si navyše pripísal Rodríguez. Pred takmer osemdesiatsedemtisícovou návštevou malo Luchovo družstvo viac ako sedemdesiatpercentné držanie lopty a vystrelilo hneď šestnásť ráz.

Getafe CF

Zajtrajší barcelonský súper patrí medzi najmladšie kluby celej španielskej La Ligy Santander. Hoci po prvýkrát vzniklo už v roku 1943, oficiálne založenie sa datuje až do roku 1983, keďže klub veľmi rýchlo zanikol. Aj napriek tomu však, že Madridčania majú len tridsaťštyriročnú históriu, medzi absolútnou elitou sú už po trinásty raz. Do Primery División sa vracajú po roku v druhej lige, kde skončili na tretej postupovej priečke.

Historicky najväčším úspechom družstva z metropoly Španielska je finále Copa del Rey, kam sa prebojovalo hneď dva razy po sebe, a to v rokoch 2007, respektíve 2008. V tomto období zažili Azulones aj fantastické a rekordné deviate miesto v La Lige a nesmierny úspech zažil po individuálnej stránke brankár tímu Roberto Abbondanzieri, ktorý získal trofej Zamora pre najlepšieho gólmana ročníka.

Toto leto bolo pre Getafe vskutku veselé. Z klubu odišlo hneď pätnásť futbalistov, ani za jedného z nich však nedostalo vedenie a majiteľ Ángel Torres Sánchez zaplatené. Čo sa týka posíl, prišlo zhruba dvadsať hráčov, a to za vynaloženú čiastku vo výške dvanástich miliónov eur. Najväčšou investíciou bol trojmiliónový Ndiyae prichádzajúci za tri milióny z Atlética, za spomenutie ale stojí i Djene za dva a pol milióna.

Getafe sa zatiaľ v tejto sezóne darí, po troch ligových stretnutiach je desiate a získalo už štyri body. Obzvlášť podarený bol štart na baskickej pôde San Mamés, kde aj napriek dohrávaniu v desiatich získali proti domácemu Bilbau zverenci Josého Bordalása mimoriadne cenný bod. Nasledovala tesná prehra 0:1 proti Sevilli a vytúžené tri body z mestského derby s Levanés.

Manažérovi Bordalásovi budú pravdepodobne chýbať hneď dve opory. Viacmenej istá už je absencia Daniho Pacheca a rovnako tak zrejme proti Barce neuvidíme ani Nicolasa Gorosita, futbalistu, ktorý hral i za ŠK Slovan Bratislava. Dres belasých si obliekal počas štyroch rokov a do Getafe zavítal práve z Pasienok.

Predpokladaná zostava: Guiata; Suárez, Dakonam, Cala, Antunes; Bergara, Arambarri; Shibasaki, Fajr, Ndiaye; Molina.

FC Barcelona

Všetko to je o Messim. Po odchode rekordného Neymara, ktorý za dvestodvadsaťdva miliónov eur odišiel do parížskeho Saint-Germain, dôležitosť argentínskeho futbalistu ešte vzrástla, no Leovi to zatiaľ problémy nerobí. Gólovo sa presadiť bude chcieť i proti Getafe.

Špeciálny nádych bude mať súboj na štadióne Coliseum Alfonso Pérez pre gólmana Marca-Andrého ter Stegena, ktorý podľa všetkého nastúpi do svojho stého duelu v drese FC Barcelona. V lige bolo týchto súbojov štyridsaťšesť, zaujímavé je, že v Lige majstrov až tridsaťtri, čo je spôsobené prvými dvomi sezónami, kde pod Luchom dostával príležitosti výlučne tam.

Proti Getafe s veľkou pravdepodobnosťou uvidíme v akcii rotáciu. Po neľahkom súboji Champions League by Valverde mohol dopriať oddych viacerým svojim oporám vrátane Iniestu či Rakitića, keď by tak šancu mohla dostať letná akvizícia blaugranas Paulinho. Bývalému trénerovi Athletic chýba stále zranený Rafinha.

Predpokladaná zostava: Ter Stegen; Semedo, Mascherano, Umtiti, Digne; Roberto, Busquets, Paulinho; Dembele, Messi, L. Suárez

Info pre tipérov

<iframe src="https://www.tipsport.sk/EventLayerAction.do?matchId=2719131&skin=&pid=2061&sid=2221" width="800" height="500" frameborder="0"></iframe>

Info o zápase

Dátum: 16. september 2017 (sobota)

Čas: 16:15

Miesto: Coliseum Alfonso Pérez, Madrid

Prenos: Digi Sport 3

Zdroj: forcabarca,sk
Foto: archív

barca888

2
2017-09-16 09:03:16

Tá záloha nevyzerá veľmi kreatívne:

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.