Zverenci Ernesta Valverdeho prežívajú fantastickú fazónu, v tejto sezóne sa im zatiaľ podarilo zvíťaziť vo všetkých šiestich ligových dueloch a nadviazať na túto sériu budú chcieť i zajtra. FC Barcelona sa v rámci siedmeho kola La Ligy Santander predstaví proti Las Palmas.

V zajtrajšom súboji medzi blaugranas a celkom z Kanárskych ostrovov sa na lavičke hostí po prvý raz objaví Pako Ayesterán, fanúšikom španielskeho futbalu dobre známy bývalý kormidelník Valencie. Nahrádza tak Manola Márqueza, ktorému prechod z béčka do áčka Las Palmas nevyšiel a ako tréner družstva skončil už po šiestich dueloch.

V posledných piatich vzájomných zápasoch Barcelony a La UD sa oveľa viac darilo katalánskemu tímu. Zvíťazil hneď štyrikrát, a to navyše po vskutku presvedčivých výkonoch. V uplynulom ročníku ešte pod vedením Luisa Enriqueho vyhral pomermi 5:0 a 1:4, pričom Luis Suárez v týchto dvoch dueloch strelil hneď tri góly.

FC Barcelona

Azulgranas vyhrali v najvyššej španielskej ligovej súťaži trinásť súbojov po sebe, keď sa im teda podarí triumfovať i proti Las Palmas, vyrovnajú svoj zápis štrnástich v rade idúcich zápasov z roku 2011. Pred šiestimi rokmi tento úspech zaznamenal Pep Guardiola, kým tentoraz by na ňom mali podiel hneď dvaja kormideníci, astúrijský kouč Luis Enrique a extremadurský rodák Ernesto Valvede.

FCB neprehrali od neúspešného dvojzápasu o Španielsky superpohár, v ktorom síce podľahli Realu Madrid, no odvtedy zvíťazili osemkrát po sebe. Aktuálne tak kraľujú tabuľke v lige aj Champions League a dominujú vo všetkých herných aspektoch, keď dokonca v týchto dueloch inkasovali len dva presné zásahy.

Pre Barcu to však už bude len a len náročnejšie. Hoci má na konkurenčný Real Madrid v ligovej tabuľke už sedembodový náskok, v októbri na ňu aj napriek reprezentačnej prestávke čaká masívny počet siedmich zápasov.

Txingurri sa proti UD Las Palmas nebude môcť spoľahnúť na Ousmane Dembélého a ani Rafinhu, otázny je ale i stav Thomasa Vermaelena, ktorého počas týždňa trápili žalúdočné problémy.

Predpokladaná zostava: Ter Stegen; Semedo, Pique, Umtiti, Alba; Roberto, Rakitic, Busquets, Iniesta; Messi, Suarez​.

UD Las Palmas

Súper z Kanárskych ostrovov do sezóny správnou nohou, narozdiel od Barcelony, nevstúpil. Las Palmas sa nachádza len tesne nad hranicou zostupu a po šiestich stretnutiach toto mužstvo získalo iba chudobných šesť bodov po výhrach nad Málagou a Bilbaom. Na druhej strane však prišli prehry proti Valencii, Atléticu, Sevilli a Leganés.

Novému kormidelníkovi La UD Pakovi Ayesteránovi bude chýbať hneď viacero hráčov, na ktorých by sme my, fanúšikovia Barcy, boli rozhodne zvedaví. Zranení sú zhodne Alen Halilović, bývalý futbalista blaugranas, a Sergi Samper, ktorý v Kanárii hosťuje. Absentujú rovnako Dani Castellano a Vitolo. Otázni sú Loic Remy a Pedro Bigas.

Predpokladaná zostava: Chichizola; Macedo, Navarro, Lemos, Herrera; J. Castellano, Aquilani; Tannane, Viera, Tana; Calleri​.

Info o zápase

Dátum: 1. október 2017 (nedeľa)

Čas: 16:15

Miesto: Camp Nou, Barcelona

Prenos: Digi Sport 3

Zdroj: forcabarca,sk
Foto: archív

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.