Paulo Dybala, argentínsky futbalista považovaný za jedného z najtalentovanejších hráčov celej planéty, bol počas uplynulého i predchádzajúcich prestupových období spájaný aj s transferom do FC Barcelona. Pozrime sa však spolu na to, prečo sa tak tomu nestalo.

Na tlačovej konferencii, ktorá sa uskutočnila na konci septembra, Paulo Dybala povedal: "Messi hráva na mojej pozícii a veľa sa toho od neho môžem naučiť, či už to, ako vníma hru, ako myslí, ako sleduje pohyb spoluhráčov... to mi môže do budúcnosti nesmierne pomôcť. Hrať s ním je náročné, lebo pôsobíme na rovnakom poste, nech je to už ale akokoľvek, musím sa prispôsobiť a spraviť všetko pre to, aby sa cítil dobre. Mám možnosť hrať s Messim v reprezentácii, a to je česť. To, že je to môj spoluhráč, má mnoho výhod," komentoval.

Tvrdenia samotného Dybalu potvrdil i reprezentačný tréner Jorge Sampaoli, ktorý uznal, že umiestniť oboch spomínaných futbalistov do jednej jedenástky vôbec nie je jednoduché. "Na Paulovi staviame, žiada si to však viac práce. Vieme, že v budúcnosti môže dať tímu veľa. Keďže ale v súčasnosti nemáme veľa času, a vieme, že jeho pozícia koinciduje s tou Leovou, jeho služby využijeme neskôr," tvrdil Sampaoli.

Manažér argentínskeho národného družstva, ktorý od príchodu Valverdeho na post trénera prvého tímu FC Barcelona zavítal na Camp Nou viacero ráz, aby sa pozrel na Lea Messiho, od svojej najväčšej hviezdy chce, aby hrala v reprezentácii ako u Azulgranas. Predstavuje si, že bude blízko šestnástky, neustále pripravený poskytnúť smrteľnú prihrávku končiacu sa gólom, kreatívny a v prvom rade smrteľný pri zakončení. Ide presne o vlastnosti, ktoré charakterizujú aj Dybalu.

Práve v Leových črtách spočíva i dôvod, prečo Dybala do Barcelony počas tohto leta nezavítal. V Katalánsku sú si všetci kvalít futbalistu Juventusu dobre vedomí, no po odchode Neymara hráča s Messiho profilom nepotrebovali, naopak, nutný bol niekto, kto by prirodzene nahradil brazílskeho kúzelníka, teda Ousmane Dembélé. Pokiaľ si to teda zhrnieme stručne, kým je na Camp Nou rodák z Rosaria, príchod Dybalu zatiaľ môžeme očakávať len veľmi ťažko.

Zdroj: md
Foto: md

daniel19

38
2017-10-06 20:14:55

Ale posadit ho na lavicku je zo starny Argentiny blbost! Mal hrať, a podla mna to tréner opat podcenil, veď pre neho nemôže byt problem postavit dybalu inde, a zároveň dúfam ze uz zapas s ekvadorom vyhraju lebo to bude úplne fiasko

Vladinko

10
2017-10-06 22:21:36

Ja si skôr myslím, že skôr ako "postaviť dybalu inde" by bolo nutné postaviť inde messiho- ten by sa skôr vyrovnal so zmenou pozície, mne dybala nepríde až taký variabilný..teda ak by tam toho dybalu naozaj chceli dať..

chara

7
2017-10-07 02:17:01

radsej postavit messiho na poziciu aka mu najviac vyhovuje a na ktorej je najlepsi na svete ako postavit dybalu na messiho poziciu... celkovo je asi tazke hrat za argentinsky narodny tim, vsak takí strelci ako dybala a icardi este nestrelili ani gol za argentinsku repre

zralok

-6
2017-10-07 14:26:15

:D jo, Messi na te jeho pozici je zatím k nezastavení

Zmazaný užívateľ

22
2017-10-06 22:37:08

Vcera jsem videl druhy polocas Skotsko - Slovensko... Bylo mi Slovaku lito,ale hrali skvele...v deseti proti Skotum,u nich. Paradni fotba, jak obrovsky rozdil proti reprezentaci Ceska. Cesi se musi hodne co ucit... Kdo me ale zaujal nejvic az jsem koukal s otevrenou pusou, byl Lobotka... To je neuveritelny talent,to by byl nastupce Iniesty! Hned bych ho koupil ze Celty,at stoji,co stoji... Pro me daleko vetsi talent a plejer nez Neymar

singo1

22
2017-10-06 22:40:02

Lobotka je top hrac uz teraz ma uroven len ked pozeram celtu akosi ho nezapajaju

Zmazaný užívateľ

16
2017-10-06 23:01:54

No, to je škoda... Ten kluk potřebuje hrát, hrát a hrát. Jeho chvíle snad přijde...

bruno1

5
2017-10-07 10:29:47

Posledne 3 zaoasy hral za celtu

abstinent

9
2017-10-07 09:23:50

lobotka je kral,neboji sa prihravat dopredu.

singo1

8
2017-10-06 22:38:51

A nebol tu clanok pocas toho prestupoveho obdobia ako je dybala jednou z milion alternativ? Lebo vtedy podla sport.dennikov barca chcela kazdeho zo vsadial :)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.