Kormidelník prvého tímu FC Barcelona Ernesto Valverde sa pred deviatym kolom najvyššej španielskej ligovej súťaže, ktoré jeho blaugranas odohrajú proti Málage, tradične objavil na tlačovej konferencii. Rozoberal hneď viacero zaujímavých a dôležitých tém.

Málaga na chvoste tabuľky

"Voči Míchelovi, koučovi Málagy, prechovávam obrovský rešpekt. Málaga nie je družstvom, ktoré by hralo účelovo za ziskom jedného bodu."

Andalúzania s dobrou vzájomnou bilanciou proti Barce

"Musíme to zobrať do úvahy. Málage sa tu darilo s viacerými manažérmi, a tak to musíme spoločne rozanalyzovať."

100 dní na barcelonskej lavičke

"Mám skvelý káder, ktorý je nesmierne ambiciózny, presne vie, čo chce. Pre manažéra to je potom všetko oveľa jednoduchšie. Tímu dávam desať bodov z desiatich."

O možnosti získať treble

"Naším cieľom je vyhrať všetko, čo len bude možné, zamýšľať sa ale nad tým možno až vtedy, keď na to príde čas."

Mbappé

"Či sme mali možnosť kúpiť ho? Z toho, čo viem, nie. Hovorí sa predsa o tak veľkom množstve hráčov... Neviem, čo na to povedať, predpokladám, že nie, keďže u nás nepôsobí. Barca je vždy zlepšovaniu svojho kádra otvorená, rovnako tak je však mojím cieľom zlepšovať tých hráčov, ktorých mám k dispozícii. Mojím cieľom je u hráčov badať pokrok. Do ďalšieho prestupového obdobia navyše zostávajú ešte dva mesiace..."

Suárez

"Je fakt, že proti Olympiakosu mal drobné zdravotné problémy, no z môjho uhla pohľadu nešlo o nič vážne. Bol schopný stretnutie dohrať až do konca. Luis je hráčom, ktorý má čuch na góly. Podal skvelý výkon proti Atléticu, mal šance proti Olympiakosu. Vieme, že bude mať v zápase dve, tri, štyri šance - je to postrach súperových obrancov. Či je zranený, alebo nie? Nepovažujeme to za problém, patálie, ktoré ho sužovali predtým, sú už minulosťou. Ľudia sa na neho pýtajú neustále, a to preto, lebo nepremieňa šance. Ja by som sa ale znepokojoval, keby sa do šancí nedostával. Krôčik za krôčikom bude strieľať góly opäť."

Zdroj: fcb,es, md.com
Foto: fcb,es

emiliano

10
2017-10-21 09:26:41

To o Suarezovi, že by ho znepokojovalo, keby sa do šanci nedostával, povedal inteligentne. Tak to je. Malagu neslobodno podceniť, vieme, čo nám vyviedla v minulej sezóne a pripravila nás o titul. V minulej sezóne sme stratili titul práve so slabšími.

BarcaFan4502

13
2017-10-21 10:24:39

nic proti suarezovi ale dnes by mohol hrat paco.

jokerito

1
2017-10-21 13:01:04

No mňa to znepokojuje. Prečo keď ma drobné problémy plus má ísť na nejakú operáciu na ňu proste nejde? Aby sa im to vyčkávanie ešte nevypomstilo nejakým dlhým zranením... To fakt nepotrebujeme

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.