Po víťazstve nad Málagou netreba zaspať na vavrínoch, keďže domáci Copa Del Rey už klope na dvere. To má v pamäti aj Ernesto Valverde, ktorý už má svoju predstavu o tom, kto proti Murcii nastúpi. Aj sám kouč vie, že nastal čas na rotácie, keďže sezóna je dlhá a samozrejme, postupom času už pôjde do tuhého.

Katalánci pocestujú na La Condomina už v utorok večer, keď ich v prvom tohtoročnom zápase domáceho pohára vyzve tím zo Segunda Division B, Murcia, ktorá sa netají tým, že chce veľkého papierového favorita zaskočiť. Ich možnosti sa stupňujú tým, že Barcelona potrebuje vydýchnuť a tak dá Valverde v zápase možnosť predstaviť sa hráčom z lavičky. Podľa najnovších informácií by mali ale dostať šancu aj hráči z Béčka.

Na nedeľnajšom tréningu mal tréner k dispozícii dokopy sedem hráčov z rezervného tímu: José Arnaíz, Carles Aleňa, Marc Cucurella, Oriol Busquets, Vitinho, Carles Peréz a Adrian Órtola.

TIP | Arnaíz si získava Valverdeho pozornosť


Týchto sedem mladíkov nahradilo na tréningu siedmych hráčov A-tímu, ktorí dostali od trénera dva dni voľna a k tímu sa pripoja opäť v stredu, keď sa začnú prípravy na zápas proti Bilbau. Sú to: ter Stegen, Busquets, Iniesta, Suárez, Messi, Paulinho a Umtiti. Tréner sa rozhodol šetriť sily na zápas, ktorý bude preňho veľmi špciálny - bude totiž koučovať proti svojmu bývalému klubu.

Z hráčov základnej zostavy, ktorí by mohli zasiahnuť do stretnutia sú: Piqué, Semedo, Rakitić a Sergi Roberto. Bude to taktiež príležitosť pre hráčov z lavičky, aby trénerovi ukázali, v akej forme sa nachádzajú. Pôjde predovšetkým o Alcácera, Gomésa, Vidala, Vermaelena, no aj Ardu Turana, ktorí majú 90 minút na to, aby presvedčili Valverdeho o svojich kvalitách.

zdroj: marca
foto: vivabarca, marca

MAESTROOO

4
2017-10-23 08:30:24

Rád by som bol keby nastúpil Vitinho aspon na nejakych 30 minút, a tiež dúfam že nastúpil Alena :)

MAESTROOO

3
2017-10-23 08:30:57

*nastupi

galibier

1
2017-10-23 09:10:08

moze mi niekto kto je viac v obraze ozrejmit situaciu ako je to s hracmi becka,lebo minule som cital(len neviem ci som clanok spravne pochopil) ze ak v hrac becka nastupi co len na jeden zapas La ligy tak uz nemoze viac za becko hravat....v pripade Copa del rey to neplati?dakujem vopred za pripadne vysvetlenie.

mikin88

3
2017-10-23 09:52:49

Ne. Hráč B týmu může nastoupit za A-tým a pak hrávat za B-tým. Pokud je ale hráč veden jako hráč A-týmu, tak za B-tým v oficiálních zápasech hrát nemůže. (proto se třeba Verma nebo Arda nemůžou rozehrát v B-týmu... a proto třeba Alena není už členem A-týmu, ptotože by nedostal potřebné minuty a za B-tým už by hrát nemohl)

galibier

2
2017-10-23 10:10:51

dakujem pekne za vysvetlenie.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.