Barcelona by mala byť rozhodne klubom, ktorého jeho akadémia každý rok zásobuje špičkovými mladíkmi. Presne tak ako za éry Guardiolu a Cruyffa. V posledných rokoch však počet debutantov vzrástol, no ani táto skutočnosť neviedla k zvýšeniu počtu odchovancov La Masíe v prvom tíme. Môžu za to najmä hráči ako Gomés, Alcácer, či Turan, ktorí sú viditeľným problémom pre rozvoj mladých talentov.

Tata Martino otvoril dvere Patricovi, Adamovi a Dongouovi, no ani jeden sa neudokázal udržať v prvom tíme. Patric aktuálne pôsobí v Laziu, Adama je v Middlesbrough a Dongou strieľa góly za Nástic.

Éra Luisa Enriqueho

Počas vlády populárneho Lucha si debut v prvom tíme odbilo 16 hráčov z rezervy. Jediný dvaja, ktorým sa podarilo získať si aký-taký herný čas boli Munir El Haddadi a Sandro Ramiréz, no aj tí už sú preč. Ďalší hráči ako Carbonell, Marlon, Borja Lopéz, Nili, Samper, Edgar Ie, Halilović, Gumbai, Aitor a Camara museli taktiež odísť, aby získali viac minút a väčšiu sebadôveru.

Carbonell a Camara sú v Reuse, Borja Lopéz v Chorvátsku, Nili v Albacete, Aitor v Sevilla Atletico, Masip vo Valladolide. Hráči ako Aleňá, Kaptoum a Cardona však ostali v Béčku s tým, že ešte dajú klubu šancu.

TIP | Mina dal Barcelone ultimátum


Vrcholový futbal

Niekoľko iných hráčov, ktorí debutovali pod Enriquem, však hrá futbal na vrcholovej úrovni. Marlon je na hosťovaní v Nice a stále to môže dotiahnuť do prvého tímu Kataláncov. Gumbau je v Leganés, Munir v Alavése, Halilović a Samper v Las Palmas na hosťovaní. Sandro a Ié sa pobalili a odišli zo Španielska, pričom Sandro skúša šťastie v Evertone a Ié zase v Lille.

Najnovšie prírastky

Pod Ernestom Valverdem však už taktiež debutovalo zopár hráčov. José Arnaíz je najväčším protagonistom, vďaka jeho gólu proti Murcii, kým Aleňá nastúpil tiež. Cucurella prišiel v druhom polčase z lavičky a taktiež si odbil svoj debut, aj keď len na pár minút. Práve od tohto ľavého beka sa očakáva, že bude hrať v budúcej Barce veľkú rolu.

zdroj: sport-english.com
foto: vivabarca

s1ck

15
2017-10-26 16:57:15

mať buduci rok stoperov Pique, Umtiti, Mina, Marlon by bol sen

fantomas

16
2017-10-26 17:50:15

Nebudete so mnou súhlasiť, ale osobne v Cucurellovi nevidím budúceho veľkého hráča. Videl som niekoľko jeho zápasov, ale nie je nič extra. Behá síce hore-dole, ale v práci s loptou nie je výnimočný.
Naopak, napríklad Grimaldo na to mal. Bohužiaľ, šancu nedostal nikdy.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.