Futbalisti FC Barcelona sa po nie príliš vydarenom dueli proti Olympiakosu vracajú do akcie vo svojej domácej ligovej súťaži, a to proti mimoriadne nepríjemnému súperovi. Podarí sa zverencom Ernesta Valverdeho získať v domácom prostredí v zápase so Sevillou dôležité tri vody?

Katalánci si už v utorok mohli zaistiť postup do osemfinále najprestížnejšej európskej klubovej súťaže Ligy majstrov, no na horúcej gréckej pôde sa im proti Olympiakosu zvíťaziť i napriek enormnej snahe nepodarilo. Futbal vám však dáva príležitosť na nápravu každé štyri dni, a to doslova, už zajtra totiž Azulgranas nastúpia doma proti Sevilli.

Barca je na čele ligovej tabuľky so štvorbodovým náskokom pred Valenciou, pričom jej najväčší rivali z Madridu, Real a Atlético, na ňu strácajú bodov už osem. Valverdeho ekipa v deviatich dueloch osemkrát zvíťazila a body stratila iba raz, keď remizovala so Simeoneho Los Colchoneros.

FC Barcelona neprehrala od augusta a predĺžiť sa túto úctyhodnú sériu posnaží aj v sobotu. K dispozícii však pravdepodobne nebude mať svojho kapitána Andrésa Iniestu, ktorý sa síce vo štvrtok vrátil do tréningu, ale na zelenú od lekárov si zatiaľ bude musieť podľa katalánskych periodík počkať. Okrem prípadnej absencie legendárneho rodáka z Fuentealbille však Txingurri nebude mať k dispozícii ani ďalších stredopoliarov, Andrého Gomesa, Sergiho Roberta a Rafinhu.

Šancu by pri súčasnom lazarete v barcelonskom strede poľa azda mohol dostať turecký stredopoliar Arda Turan, no problém spočíva v tom, že nikto presne nevie, ako je na tom tento futbalista zdravotne. Jedno je ale isté, mimoriadne pravdepodobný je u neho odchod už počas tohto zimného prestupového obdobia.

Proti Olympiakosu sme v akcii nevideli Gerarda Piquého, ktorý bol vykartovaný, no na Sevillu bude mať Valverde okrem vyššie spomenutých maródov plný káder. Otázkou je každopádne to, ako Extremadurčan vyskladá pri tak obrovskom množstve absencií svoju základnú jedenástku. V hre zrejme opäť uvidíme Aleixa Vidala aj Nélsona Semeda.

V porovnaní s Barcelonou sa Andalúzanom počas týždňa darilo náramne. Sevilla dokázala v domácom prostredí v nesmierne dôležitom stretnutí zdolať ruského zástupcu Ligy majstrov Spartak Moskva pomerom 2-1 a vrátila sa tak v skupine E na druhú priečku. Tieto tri body boli kľúčové obzvlášť berúc do úvahy to, že v predchádzajúcom hracom dni Spartaku podľahla šokujúco jednoznačne 1-5.

Ani po výhre nad tímom z hlavného mesta Ruska však neutíchajú pochybnosti o koučovi Seville Eduardovi Berizzovi. Bývalý kouč Celty Vigo síce Andalúzanov doviedol v desiatich ligových súbojoch ku šiestim triumfom, no jeho mančaft rovnako tak tri razy prehral. Fanúšikovia len ťažko predýchavali krutú prehru 4-0 zo stretnutia proti Valencii, s aktuálnym piatym miestom ligovej tabuľky však byť vyslovene nespokojní nemôžu.

Berizzo proti Barce nebude mať k dispozícii trojicu svojich zverencov. Pre zranenie v hre neuvidíme Daniela Carrica, Nica Pareju a Joaquína Correa.

Zaujímavosti

  • Naposledy, keď Barcelona vstúpila do ligovej sezóny deviatimi výhrami a jednou prehrou, v sezóne 2013/14 skončila až na druhej priečke. Z titulu sa tešilo Atlético.

  • Sevilla je obľúbenou obeťou Lionela Messiho, do siete ktorej v tridsiatich dueloch zaznamenal dvadsaťdeväť presných zásahov.

  • Katalánci v tomto ročníku inkasovali len tri razy, čo je ich najlepším historickým zápisom vôbec.

  • Sevilla na Camp Nou v posledných štrnástich súbojoch nezvíťazila ani raz, pričom až dvanásťkrát prehrala a inkasovala tridsaťosemkrát.

Info pre tipérov

Info o zápase

Dátum: 4. november 2017 (sobota)

Čas: 20:45

Miesto: Camp Nou, Barcelona

Prenos: Digi Sport 3

Zdroj: goal
Foto: goal

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.