Barcelona ani toto leto nezaháľala a poslala viacero hráčom prvého tímu do popredných európskych klubov s víziou, že nazbierajú potrebný počet minút, ktoré im pomôžu v ďalšom športovom raste. Konkrétne sa jedná o Munira, Douglasa, Sampera a Marlona, ktorých hrací čas však nie je taký, ako klub očakával.

Technický sekretariát FC Barcelona neúnavne sleduje štvoricu spomínaných hráčov aby zistilo, aký progres na svojich hosťovaniach dosiahli. Skauti už majú prvé reporty, ktoré naznačujú, že iba Munir sa vo svojom prechodnom pôsobisku ako tak chytil, pričom ďalší traja, Douglas, Samper a Marlon, kvôli rôznym dôvodom nenaplnili požadovanú zápasovú kvótu.

Prvým a takmer zabudnutým hráčom v tomto zozname je Douglas. Ten sa nedokázal adaptovať ani v Benfike (aké prekvapenie?) a stále čaká na svoj debut v protugalskej lige, pričom v Lige Majstrov bol iba pri dvoch prehrách proti Manchesteru United. Rui Vitoria, tréner Benfiky, ho necháva sedieť, keďže sa domnieva, že Brazílčan proste stále nie je v ideálnej kondícii. Douglas mal pôvodne súperiť o miesto na pravom bekovi s André Almeidom, no zatiaľ len márne čaká na to, kedy už konečne opustí lavičku a nazrie aj do ligových zápasov.

Ďalším "požičaným" je Sergi Samper. Ten v Las Palmas veľmi nehráva, no v jeho prípade sa skôr jedná o dlhú šnúru zranení, ktoré utrpel na tréningu. Na začiatku septembra si canterano privodil natrhnutie lýtka na ľavej nohe, čo ho vyradilo takmer na dva mesiace. Po návrate zo zranenia bol registrovaný v troch oficiálnych zápasoch, no do pohárového stretnutia proti Deportivu La Coruňa nastúpil ako striedajúci hráč, v nasledujúcom ligovom zápase proti La Coruňi ako hráč základu, pričom po 70. minútach bol stiahnutý a zápas proti Realu Madrid neodohral vôbec.

TIP | Alba je opäť kľúčovým hráčom


Čo sa týka Marlona, tam je to skôr situácia technického charakteru. Zo šiestich posledných zápasov, ktoré odohral za Nice, utrpel francúzsky celok až štyri prehry, no nedá sa povedať, že by to bola vyslovene chyba mladého Brazílčana, skôr jeho výkony boli ovplyvnené celkovou formou mužstva.

A nakoniec sa pozrime na Munira. Ten sa konečne našiel a vyzerá to tak, že si futbal v Alavése užíva. Ako jediný z našich hráčov na hosťovaniach sa dokázal presadiť, aj keď jeho tím neprežíva v lige najlepšie obdobie. Mladík si svoj hrací čas plní, aj keď by to chcelo ešte niečo pridať čo sa týka streleckých štatistík.

zdroj: md
foto: eitb

Maskaral

17
2017-11-14 10:53:43

Niekedy to hostovanie moze viac uskodit ako pomoct

abstinent

9
2017-11-14 16:03:07

marlon by mal radsej hravat za nas ako niekde na hostovani,vermaelen je aj tak stale zraneny

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.