Stále toľko omielaná téma a stále žiadne konkrétne riešenie. Náhradníci sú v Barcelone často prehliadaní aj napriek svojej dobrej forme. Výnimkou je Umtiti, ktorý si na poste sopéra získal dôveru fanúšikov aj trénera, pričom nastal čas, aby opraty útoku prevzal do svojich rúk Paco Alcácer.

Ten presedel posledné mesiace najmä na lavičke, pričom sa s jeho menom začal skloňovať potenciálny januárový odchod. Dôvod bol zrejmý - za september a október odohral spolu len 7 minút, čo je na útočníka jeho formátu žalostne málo. Neustále sa hromadiace špekulácie okolo jeho osoby ho však neznepokojili a vždy keď dostal šancu, chytil ju pevne za pačesy. To je dôvod, prečo si zaslúži hrať pravidelne.

Ďalším dôvodom je ten, že na listinu zranených pribudlo viacero hráčov, tým pádom si Ernesto Valverde nemôže dovoliť odchod útočníka Alcácerových kvalít už v januári. Luis Suárez síce skóroval dvakrát do siete Leganés, no oba góly vypracoval práve španielsky útočník. Forma Uruguajčana je však stále veľkým otáznikom a súčasná Barcelona proste potrebuje hráča, ktorý by bol Suárezovou prirodzenou náhradou.

Ak navyše zoberieme do úvahy 5 tohtosezónnych ligových zápasov, v ktorých Paco nastúpil, podarilo sa mu zaznamenať dva góly z 8 striel vystrelených na bránku súpera. Tieto štatistiky samozrejme nemôžeme porovnávať napríklad s genialitou Lionela Messiho, ktorý túto sezónu vsietil už neuveriteľných 12 gólov v 12 zápasoch, no pritom, ako nepravidelne bývalý útočník Netopierov nastupuje, sú to veľmi dobré čísla.

Jednou z najväčších Španielových devíz sú krátke prihrávky. Táto schopnosť presne vyhovuje požiadavkám katalánskeho mužstva a aj to je dôvod, prečo bola zaňho Barcelona ochotná zaplatiť Los Che30 miliónov eur minulé leto. Je navyše skvelým hráčom do kombinácie, čo potvrdil aj posledný ligový zápas proti madridskému celku, kde sme si mohli všimnúť pekné kombinácie mladíka s Lionelom Messim v šestnástke súpera.

Ďalšou schopnosťou, ktorou Paco disponuje, je rýchlosť. Možno nie je najrýchlejším útočníkom na svete, no určite je rýchlejší ako väčšina jeho barcelonských kolegov. Jeho rýchlosť, spojená so skvelou schopnosťou prihrávok, z neho robí nočnú moru pre každého obrancu, proti ktorému sa útočník postaví.

TIP | Víťazná mašina menom Barcelona


Alcácer je určite veľmi nadaným hráčom. Spočiatku nebolo vôbec jasné, prečo prišiel súperiť o post útočníka práve do Barcelony, ktorá mala v predu hviezdne MSN, no práve odchodom Neymara sa ukázalo, aký dôležitý článok môže byť Paco vo svojom novom klube. Jeho hlad po góloch a hracom čase je nevídaný, čo sme mohli vidieť aj v zápase proti Seville, kde ho síce Ernesto Valverde nepochopiteľne v 66. minúte striedal, no jeho prítomnosť a záznamy z tepelnej kamery trénera utvrdili, že si mladík zaslúži základ aj v ďalšom ligovom kole.

Ak si Alcácer zachová svoju chuť do futbalu a nevzdá sa, výsledky sa dostavia a s nimi príde väčšia sebadôvera a konzistencia. Ak k tomu však pridá góly, nebude mať Valverde inú možnosť, len ho pravidelne nasadzovať, keďže viac gólov logicky znamená väčšiu úspešnosť vyhratých zápasov.

zdroj: sportskeeda
foto: bleacherreport, theworldgame

sid1

-18
2017-11-20 10:21:28

Uvidi sa, sice maka dopredu aj dozadu ale schopnost kombinacie u neho zatial nulova.

naqiria

top komentár
52
2017-11-20 10:35:07

no lebo suarez vynika prihravkami a kombinacnou hrou :D

sid1

8
2017-11-20 13:02:57

Lenze paco tam neni ten finalny hrac takze on ma byt ten co suareza do koncovky dostane. Lebo dufam nechces porovnat jeho a suareza v tom kto je lepsi utocnik

galibier

14
2017-11-20 10:43:46

uvidime ako to Valverde posklada ked sa vrati Dembele,Paca by som urcite nepredaval,v sucasnych cenovych relaciach ake su na prestupovom trhu ziadnu podobnu financnu alternativu nevidim,videl som ho zahrat vyborne aj priemerne,ale urcite by som ho neodpisoval,treba mu davat teraz ked Dembele stoji a Delefoe strieda vykony ako na hojdacke sance a mozno budemem prekvapeny ako sa z neho vykluje mozny zolik..aj ked mozno nie priamo do zakladu ale spolu zo S.Robertom urcite hrac na striedanie do kazdeho zapasu.

Patland2

9
2017-11-20 10:49:43

Začínám si myslet že snad běží nějaká anti Barca kampaň ze strany nějakých nastrcenych ,,fans,, - nejlepší rozjezd v historii a jak se tepe do Valverdeho skoro v každým článku, to nemá obdoby. A většinou jsou argumenty značně pochybné. Rotace nikdy nepřinesly nic dobrého, nejen u nas. Každý hráč musí vědět jaké je jeho pevné místo v týmu, jinak je konkurence kontraproduktivní.

tunno

18
2017-11-20 11:12:01

Rotácie sú fajn ale nie toľkých hráčov. Ten cas čo odohral gomes a Vidal mal získať Denis.

Patland2

5
2017-11-20 12:54:38

S tím naprosto souhlasim

singo1

8
2017-11-20 11:17:31

Tak dalo sa cakat ze to uz nebude ta barca ako pod pepom a ziadne tiki taka.tu serie ludi skor nasadzovanie gomesa a ignore denisa

singo1

5
2017-11-20 11:15:13

Ta akcia pred druhym golom syareza bola ukazkova

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.