Paco Alcácer to mal na začiatku svojho blaugrana dobrodružstva veľmi ťažké. Prvotne bol kúpený ako náhradník za hviezdne 'MSN', no postupne sa stáva dôležitým článkom tímu. Po tom, čo mal slabší štart v novom klube, 24-ročný hráč je v tejto sezóne tretí najlepší strelec klubu, pričom zlepšil svoju pozičnosť a jeho profesionalita spojená s odvážnou náturou dala veci do pohybu.

Robert Fernández priviedol Paca z Valencie, aby bol štvrtým útočníkom v pomyselnej hierarchii FC Barcelona. Španiel túto výzvu prijal, pričom vedel, že pred sebou má trio zložené z Luisa Suáreza, Lionela Messiho a Neymara. Začiatok nového dobrodružstva bol však katastrofický, keďže hráč tápal a až v decembri sa mu podarilo streliť jeho prvý gól za Kataláncov.

Druhá polovica sezóny však bola z jeho pohľadu lepšia, keď sa mu podarilo skórovať dokonca aj vo finále Copa del Rey. Sezónu zakončil s ôsmimi gólmi v 28 zápasoch, pričom je potrebné poznamenať, že na ihrisku strávil len 1385 minút a určite si neužíval ani (ne)priazeň Luisa Enriqueho.

Táto sezóna sa taktiež pre španielskeho forvarda nezačala najlepšie. Neymarov odchod mu nijak nepomohol, navyše sa Barcelona rozhodla priviesť hráča, ktorý je štýlom Brazílčanovi veľmi podobný - Ousmane Dembélého.

Príchod Gerarda Deulofeua znamenal, že hoci sa Paco objavil v prvom ligovom zápase sezóny, následne bol opäť posunutý v hierarchii až na spodné priečky. Minutáž neprichádzala ani po zranení Dembélého, keďže Valverde sa rozhodol dôverovať viac Aleixovi Vidalovi, a tak to vyzeralo na rýchly koniec Alcácera na Camp Nou.

Profesionalita, odvaha, úspech

Chvíľami to vyzeralo tak, že Paco bude jedným z prvých, ktorí si budú baliť kufre a opúšťať Barcelonu v zimnom prestupovom období, no jeho profesionalita, spojená s húževnatou náturou, mu pomohla prestavať svoju pozíciu v Katalánsku úplne od základov. Na základe analýzy Španielových výkonov môžme jeho terajšiu sezónu rozdeliť do dvoch období - pred zápasom proti Murcii a po ňom. Strelcovi sa totiž podarilo skórovať v prvom zápase proti treťoligistovi, čím si zaslúžil pozornosť Ernesta Valverdeho. Vsietiť gól sa mu navyše podarilo aj v druhom zápase proti spomínanému mužstvu a tak sa opäť dostal z pomyselnej 'čiernej' listiny.

TIP | Barcelonská renesancia


Pred prvým zápasom proti Murcii sa Paco objavil na ihrisku v lige len v 122 z 900 možných minút. Za ten čas zaznamenal jednu asistenciu a žiadny gól. Po spomínanom zápase si následne zahral 191 minút, v ktorých zaznamenal 2 góly a 2 asistencie. Aby toho nebolo málo, dokázal vsietiť aj svoj prvý gól v Lige Majstrov.

V poslednom stretnutí na ihrisku Villarealu, príchod Alcácera úplne zmenil hru Kataláncov, pričom skvelá kombinácia s Luisom Suárezom znamenala, že Barca sa ujala vedenia. Po tom, čo sa španielsky forvard dostal do hry, Suárez mohol hrať viac v strede ihriska, na svojej prirodzenej pozícii. Proti Leganés sa navyše Paco blysol dvoma asistenciami na góly Uruguajčana, čo znamená, že dvojica si výborne rozumie.

Toto všetko odzrkadľuje fakt, že Alcácer sa pomaly ale isto stáva dôležitým článkom mužstva. Dokázal sa dostať na tretiu priečku tohtosezónnych strelcov klubu, keď sú pred ním len Messi (18) a spomínaný Suárez (7). Valverde mu navyše v tejto fáze začal viac dôverovať, čo mu Paco každým zápasom odpláca na ihrisku. Prichádzal ako štvrtý útočník, no v teraz sa radí ako tretí v poradí. So súčasnou formou bude Txingurii pravdepodobne veľmi rozmýšľať, či vôbec nejaký januárový odchod pripadá do úvahy...

zdroj: fcbarca.com
foto: archív, soccerladuma

Zubohryz1

11
2017-12-13 11:16:19

kompresor!!!!!!!!

naqiria

8
2017-12-13 11:43:20

karburator!!!!!!

Grent

7
2017-12-13 11:48:01

biturbo!!!!!

Grent

17
2017-12-13 11:52:47

Ked sa vrati Dembele tak budeme mat velmi slusny utok, osobne si myslim ze nebude ani potrebnych prichod Griezmana. Messi, Suarez ak bude forma, Dembele + Paco a dufam ze este pribudne niekto z akademie. Paco je stale mlady a este sa bude zlepsovat podla mna ked bude mat herny priestor.

milos970

14
2017-12-13 12:53:59

No pokial by suarez chytil formu a nahodou by sa podaril aj griezman, utok by to bol neskutocny

bruno1

13
2017-12-13 13:01:24

Suarez uz ma dost rokov, jeho forma uz gradovat nebude.

LaBrie

5
2017-12-13 14:56:59

Paco, drz sa :)

UnYsO

3
2017-12-14 08:24:14

Toto je progres! Nie ako Gomes.

UnYsO

2
2017-12-14 08:29:31

Btw. "sa Barcelona rozhodla priviesť hráča, ktorý je štýlom Brazílčanovi veľmi podobný - Ousmane Dembélého." Dembelé sa nemôže s Neymarom vôbec porovnávať. Zatiaľ čo Neymar je extratrieda, Dembelé je priemerný hráč. Určite nemá takú myšlienku, tvorivosť, techniku a drzosť ako má Ney.

emiliano

0
2017-12-14 09:28:42

Dembele úplne Neya nenahradí, ale bude to veľká posila, ak bude vo forme. Je rýchly a driblér, musia ho zdvojovať a to znamená vytvorenie dier v obrane. A ak Luis sa opäť chytí, bude paráda - troch v útoku zdvojovať, to je veľká zaťaž pre obranu. Náš problém je však stále záloha, iba Iniesta tvorí, Busi musí striehnuť na stratu lopty, treba ešte jedného tvorivého, ako bol Xavi, takého, ktorý niečo vymyslí, obíde hráča, dá finálnu prihrávku. Paulinho síce veľa nabehá, vie sa dostať do šance, ale tiež len priťukne najbližšie stojacému a Raki je pomalý, vie otočiť hru na druhú stranu, ale inak nič.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.