Nestáva sa často, aby nechal tréner oddychovať hráča takého formátu, akým je Lionel Messi, v takom dôležitom zápase, ako bol ten proti Juventusu. Zo zistení denníka SPORT však vyplýva, že dvojica sa o tomto ťahu rozprávala po celé týždne, pričom zaváhanie madridských celkov spojené z nasledujúcim zápasom na Mestalle dali veci do pohybu.

Lionel Messi začal na lavičke náhradníkov naposledy ešte 15. októbra 2016 pri jednoznačnej výhre svojho mužstva nad Deportivom 4-0. A to bol vtedy ešte blond! Takže ako si vysvetliť to, že bol vynechaný na tak dôležitý duel, ktorý mohol Barcelone v pohode zabezpečiť predčasný postup do vyraďovačiek Ligy Majstrov?

Bolo to rozhodnutie Valverdeho? Nejaký pakt? Zdravotné problémy? Toto boli otázky takmer všetkých culés v momente, keď bolo oznámené, že Messi začína na lavičke. My v redakcii sme to dokonca považovali za akýsi druh hoaxu. Po zápase sa však tieto otázky zmenili na: Prečo? Ako sa im to podarilo dohodnúť? Zdroje blízke SPORT-u sa ale zhodujú - nešlo o improvizáciu a nebolo to len trénerove rozhodnutie.

TIP | Čo ukázal zápas proti Juventusu?


Messi sa v posledných týždňoch totiž intenzívne rozprával s Valverdem o svojom hernom vyťažení, pričom dvojica si dobre uvedomovala to, aký ťažký kalendár Barcu na prelome novembra a decembra čaká. Zaváhanie hlavných madridských rivalov však dalo veci do pohybu. Zdá sa, že nadchádzajúci zápas proti Valencii bude svojim spôsobom kritický, keďže Barcelona môže spraviť veľmi veľký krok k zisku španielskeho primátu. Predstavte si to, náskok v polovici sezóny by vzrástol už na 10 bodov! Takpovediac, v tejto situácii je zápas na Mestalle dôležitejší, ako stretnutie v Turíne.

Rozhodnutie však priniesla až posledná konverzácia Messhio s Valverdem, deň pred zápasom, kedy sa rozhodlo: Messi začne na lavičke, pričom na ihrisko sa dostane až v druhom polčase, keď už budú hráči Juventusu unavení. Výsledok nemohol byť lepší - Barca sa kvalifikovala do vyraďovacích bojov z prvého miesta, Messi si oddýchol a trénerský tím taktiež vyslal hráčom jasnú správu - ak môže byť posadený Messi, tak môže byť posadený hocikto. 'Txingurri' zabil teda tri muchy jednou ranou.

Valverde z toho teda opäť vyšiel ako víťaz, pretože ukázal, že pomocou dialógu, taktného vystupovania a porozumenia, bol schopný presvedčiť Messiho, aby si dobrovoľne oddýchol. Ba čo viac, dokázal to s Argentínčanovým úsmevom na tvári.

zdroj: sport-english.com
foto: vivabarca

Miguel

20
2017-11-23 19:54:30

ked prisiel na ihrisko tak ta hra vyzerala diametralne odlišne

adel

4
2017-11-23 20:14:46

no to ani nie ale ine chcem povedať , len taky postreh k clanku, tie 3 muchy : zo vsetkym sa da suhlasiť až na tu 3 muchu, lebo cely clanok je o tom že sa to udialo po dohode s leom, tym padom to nie je žiadna vystraha o posadení na lavičku....

ForzeVilla

7
2017-11-23 20:44:19

Tak v podstate hej, lebo keď Messiho raz posadil na lavičku Enrique, už bol oheň na streche. Oceňujem Valverdeho, že mal vôbec gule prísť za Messim s takou požiadavkou :-D

adel

4
2017-11-23 20:52:23

ale ved vtedy bol ohen lebo lea striedal tam to zacalo, toto je že ked sa s nim dohodnes a ty v clanku píšeš že sa o tom tyždne rozpravali tak len potom proste to není vystraha ale zdraví rozum a ucta k leovi .

Patland2

5
2017-11-23 20:54:31

I předtím by to Messi skousnul. Ale Enrique je sebestredny člověk, samolibý...nejen od pohledu a z jeho vystupovani, ale i z vyjádření jeho bývalých svěřenců to zcela jasne vyplývá. Pokud prostě autoritativně rozhodl ze Messi bude sedět bo on je trener (později Alba, Rakitic, atd atd) tak je jasné že se to Messimu nelíbilo

anko1963

12
2017-11-23 21:16:49

Je rozdiel posadiť a rozdiel dohodnúť sa.

Jestper9

8
2017-11-23 21:40:16

Signál, že sedieť môže aj Messi k hráčom, že na lavičku môže byť posadený hocikto... NO Messi nebol posadený, pre zlé výkony, alebo tak. Proti svojej vôli. To by sa u Suareza mohlo povedať. To by bol signál, ale ni e u Messiho. Bolo to po dohode ako je aj v článku písané. Takže tú muchu valverde nezabil :) Nič v zlom.

jokerito

4
2017-11-24 12:11:02

Z kratkodobym pohladom, v duchu placem kazdy zapas, ktory Leo nehra,ta jeho magia je proste navykova. Ale z dlhodobeho hladiska, nech je odychnuty, pomoze nam vyhrat trofeje a potom aj Argentine na Ms.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.