Éric Abidal zažil pod katalánskym trénerom najlepšie obdobia svojej profesionálnej kariéry. Dvojica spolu vyhrala všetko, čo mohla, no ako to v každom vzťahu býva, aj tu občas lietali iskry.

V interview pre reláciu Y'a pas peno v rádiu Europe 1 vo Francúzsku, Éric Abidal priblížil jeden z jeho prvých incidentov, ktoré mal s Pepom Guardiolom. Výmena názorov sa uskutočnila v prvej predsezónnej príprave, keď Katalánec prebral opraty Barcy.

TIP | Príbeh Paulinha: Katastrofa #1


Bývalý hráč Barcelony a dnešný ambasádor spomína: "na začiatku to bolo komplikované. Bol som otcom rodiny a práve sme sa nachádzali v Spojených štátoch, kde som sa pripravoval na sezónu. Guardiola ku mne prišiel a povedal mi, aby som prestal rozprávať s Thierrym Henrym po francúzsky. Ja som k nemu podišiel a povedal som mu 'nerozprávaj sa somnou, ako by som bol decko, a podruhé, prečo sa nemôžem rozprávať s Henrym vo francúzštine, keď ostatní Katalánci medzi sebou hovoria po katalánsky?'"

"Argumentácia sa ale trošku zvrtla a napätie sa stupňovalo, preto som musel zájsť sa za prezidentom, aby sme to vyriešili. Pep je však úžasný tréner. Učil som sa od neho každým dňom," dokončil.

zdroj: sport-english.com
foto: invictos

tunno

3
2017-11-24 11:59:35

Ako poznám perfekcionisticke zmýšľanie Guardiolu chcel aby sa Abidal čo najskôr naučil po španielsky nech to na ihrisku čo najskôr funguje

Radovan

5
2017-11-24 12:44:15

Myslim ze abidal tu bol uz rok predtym nez prisiel guardiola acko trenovat

tominno9

6
2017-11-24 15:05:09

Katalánec na španielčine určite netrval!

barcelonista29

13
2017-11-24 13:15:31

Aj teraz v City musia všetci vedieť anglicky. Je to jedna z jeho zásad.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.