Po skvelej správe o tom, že vicekapitán FC Barcelona Leo Messi s blaugranas predĺžil kontrakt do roku 2021, sa už barcelonismo musí opäť koncentrovať na ligové povinnosti. Pred sebou máme šláger trinásteho kola španielskej La Ligy Santander, keď sa Valverdeho zverenci predstavia proti druhej Valencii.

Barce sa v súčasnom ročníku darí náramne, keď po zmene na manažérskom poste a odchode Luisa Enriqueho, respektíve príchode Ernesta Valverdeho, tróni na čele tabuľky s tridsiatimi štyrmi bodmi. Za katalánskym celkom však prekvapivo na druhej priečke nie je Real a dokonca ani Atlético, no jeho zajtrajší rival z Mestalle, prekvapenie Valencia.

V tíme domácich bude zaujímavé sledovať, či návrat do zápasového kolotoča zaznamená Simone Zaza, ktorého sužovali problémy s kolenom, no proti FC Barcelona hlási návrat do súbojovej nominácie. V prípade, že by ešte k dispozícii nebol, by sme v základnej jedenástke Netopierov videli s najväčšou pravdepodobnosťou Santiho Minu s Rodrigom.

Kouč Valencie Marcelino García Toral sa s určitosťou nebude môcť spoľahnúť na dvojicu svojich zverencov, obrancu Jeisona Murilla a Nemanju Maksinovića, ktorý sa počas týždňa vrátil do tréningového procesu, avšak na zelenú si zatiaľ od lekárov bude musieť počkať.

Txingurrimu bude na druhej strane chýbať opôr omnoho viac. Tou najvýraznejšou je azda stredný obranca Gerard Piqué, ktorý sa pri výhre nad madridským Leganés nešťastne vykartoval, a keďže k dispozícii stále nemá zraneného Mascherana, šancu pravdepodobne dostane nezvyčajne Thomas Vermaelen. V hre je ale i kompletná zmena herného systému, či meno, ktoré by sme na poste stopéra neočakávali.

Mimo sú stále Ousmane Dembélé, no aj Sergi Roberto, André Gomes či Rafinha, zatiaľ čo problémy dentálneho charakteru má Arda Turan, a tak v hre neuvidíme ani tohto tureckého stredopoliara.

V stretnutí prvého s druhým sa budú všetky oči upriamovať na jedného a jediného muža, argentínskeho kúzelníka Lea Messiho, ktorý dnes s Barcelonou oficiálne podpísal novú zmluvu platnú do roku 2021. Deň po tom, čo si rodák z Rosaria prevzal Zlatú kopačku pre najlepšieho strelca na európskom kontinente, sa Kataláncom upísal s výkupnou klauzulou vo výške sedemsto miliónov eur.

Kľúčové súboje sa budú zajtra na štadióne Mestalla zvádzať v obrannej tretine Los Che, kde sa o dominanciu budú usilovať domáci zadáci Ezequiel Garay a Gabriel. V základnej zostave Valencie by však chýbať nemal ani bývalý obranca Azulgranas Martín Montoya. Od domácich očakávame rozostavenie 4-4-2, jedenástka sa ale zrejme bude lámať na Zazovom zdravotnom stave.

Barca proti svojmu zajtrajšiemu súperovi prehrala v posledných dvadsiatich dueloch iba dva razy, kým až trinásťkrát vyhrala. Los Che v domácom prostredí Kataláncov neporazili už desať rokov a hranie proti tomuto družstvu miluje spomínaný Leo Messi, ktorý sa podieľal na dvadsiatich šiestich z tridsiatich troch posledných gólov Barcelony do valencijskej siete. Aj napriek tomu všetkému sa však zajtra máme, samozrejme, na čo tešiť. Valencia vyhrala v posledných ôsmich ligových zápasoch a v skvelej forme je viacero jej futbalistov. Rozhodne pôjde o napínavý súboj do posledných minút!

Info pre tipérov

Info o zápase

Dátum: 25. november 2017 (nedeľa)

Čas: 20:45

Prenos: Digi Sport 3

Zdroj: goal, forcabarca.sk
Foto: archí
v

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.