Zajtra Barcelona odohrá odvetu kráľovského pohára, ktorá už by mala byť len formalitou, keďže na ihrisku Murcie dokázali Katalánci triumfovať v pomere 3:0. Otáznik však visí nad jedným z aktérov spomínaného stretnutia, José Arnaízom, ktorý vo víkendovom zápase B-čka utŕžil zranenie a v pondelok s prvým tímom netrénoval.

Po jednoznačnom víťazstve v prvom zápase si môže dovoliť Ernesto Valverde trochu prerotovať káder, aby si kľúčoví hráči čo najviac odpočinuli, keďže sezóna je stále dlhá a blaugranas stále hrajú o všetky možné trofeje. V prvom zápase Katalánci triumfovali 3:0, pričom jeden gól na Nueva Condomina strelil aj José Arnaíz. Ten však vôbec nemá garantovaný štart aj v stredu, keďže zo zápasu proti Almérii odchádzal so zdravotným problémom.

TIP | Budúcnosť leží v akadémii, nie v prestupoch #1


Mladík navyše nebol schopný pondelňajšieho tréningu s prvým tímom, pričom si 'Txingurri' povolal niekoľko ďalších hráčov z B-tímu. Na tréningu sa objavil Cuenca, Vitinho, Cardona, Oriol Busquets, David Costas, Aleňá a Ortolá. Na Arnaízove výsledky sa teda bude ešte čakať, no vyššie spomenutí mladíci dostanú šancu zatrénovať si so seniorským mužstvom aj dnes.

Čo ale Valverdeho zaujíma najviac, sú obrancovia rezervy. Prvý tím zažíva v poslednej dobe vážny nedostatok stopérov, keďže Vermaelen pravidelne nehráva, Mascherano je zranený a Piqué bol suspendovaný. Jedinou stálicou je Samuel Umtiti, ktorý túto sezónu priam exceluje, no tiež je v kartovom ohrození kvôli štyrom žltým kartám. Preto prišiel čas povolať Davida Costasa a Jorgeho Cuencu, ktorí by mohli byť otestovaní a následne vyskúšaní aj v ostrom zápase vtedy, keď to bude najviac potrebné.

zdroj: sport-english.com
foto: md, sport

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.