Vianoce sú tu tentoraz o deň skôr! Ešte pred tým, ako v kruhu najbližších oslávime najkrajšie dni roka, si však svoj čas rezervujeme na ten najlepší futbal španielskej ligovej súťaže La Ligy Santander. Už zajtra o trinástej hodine sa na horúcej madridskej pôde Santiago Bernabéu predstavia futbalisti Los Blancos a FC Barcelona. Je tu bájne El Clásico!

El Clásico, mýtmi opradený súboj medzi Realom Madrid a katalánskou Barcou, zajtra zažije svoje vydanie s poradovým číslom dvestotridsaťsedem. Vo vzájomnej bilancii oboch celkov má lepšie čísla celok zo španielskej metropoly, Biely balet zvíťazil hneď deväťdesiatpäť ráz, zatiaľ čo blaugranas "iba" osemdesiatdeväťkrát. História si taktiež pamätá štyridsaťdva remíz.

O trinástej hodine, vo vskutku netradičnom čase v dátume, ktorý je atypický sám osebe, sa Real posnaží ako prvý spomedzi tejto dvojice mančaftov dosiahnuť v dejinách štyristogólovú hranicu. Merengues zaznamenali už tristodeväťdesiatdeväť presných zásahov, kým Azulgranas o pätnásť menej.

V zajtrajšom stretnutí možno hľadať favorita len veľmi ťažko. Hoci na čele ligovej tabuľky figuruje jednoznačne Barcelona, Real je na dobrej vlne po úspešnom šampionáte klubov a v prospech Zidanovho družstva hovoria i posledné dva duely týchto mužstiev. Culés si rozhodne stále veľmi dobre pamätajú na nevydarené súboje Španielskeho superpohára, v ktorom Madridčania pomerne jednoznačne zdolali FCB pomermi 3-1 na Camp Nou a 2-0 na Bernabéu.

Zápas proti Barcelone bude pre úradujúcich šampiónov Primery División dobrou príležitosťou na obnovenie nádejí o zisk ligového titulu i tento rok. Los Blancos sú aktuálne na štvrtej priečke, keď po šestnástich kolách strácajú na svojho rivala z Katalánska jedenásť bodov, aj keď nezabúdame ani na duel, ktorý majú pre svoj pobyt na Majstrovstvách sveta klubov k dobru.

Madrid porazil v Abú Zabí vo finále prestížneho turnaja Gremio a zaistil si tak už svoj piaty tohtoročný titul, aktuálne sa ale opäť musí koncentrovať na svoje povinnosti na domácej scéne. Realu v tom zajtra bude môcť konečne pomôcť Raphael Varane, ktorého sužovali problémy svalového charakteru a Zidane by mal mať k dispozícii aj Balea. Pozitívnou správou je pre madridismo i situácia Cristiana Ronalda, ktorý síce trénoval individuálne, avšak zajtra bude fit.

Vzhľadom na to, že francúzsky kormidelník bude mať k dispozícii prakticky plný káder, v súčasnosti mu totiž chýba iba jeho syn Luca, rozhodnúť sa bude môcť pre viacero variantov základnej jedenástky. V defenzíve nebude podľa všetkého chýbať Sergio Ramos, ktorý vynechal predchádzajúci súboj proti Sevilli pre kartový trest.

Valverde na druhej strane musí riešiť omnoho väčšie problémy. Extremadurský manažér stále čaká na Ousmaneho Dembélého, zranení sú i Samuel Umtiti a najnovšie aj Paco Alcácer. Do nominácie sa dostať nestihol ani Deulofeu, ktorý trénoval s tímom, no podľa všetkého fit úplne stále nie je.

Najlepším strelcom histórie El Clásica je vo všetkých súťažiach Lionel Messi, ktorý sa presadil proti Madridu už dvadsaťštyri ráz. Argentínčan je rovnako najlepším strelcom ligových duelov s Realom a najviac gólov strelil Merengues i na Bernabéu.

Info pre tipérov

Info o zápase

Dátum: 23. december 2017 (sobota)

Čas: 13:00

Miesto: Santiago Bernabéu, Madrid

Prenos: Digi Sport 3

Zdroj: goal, forcabarca.sk
Foto: archív

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.